Ο Μητροπολίτης Φωκίδος στη Δεσφίνα

Με την Δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος ο Άγιος Χαράλαμπος πολιούχος Δεσφίνας. Το απόγευμα της 9ης Φεβρουαρίου στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Θεόκτιστος  πλαισιωμένος από Ιερείς της Πόλεως μας. Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του τιμώμενου Αγίου. Συγκεκριμένα τόνισε την ιεροπρέπεια, τον ζήλο και την αγάπη […]

25 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Με την Δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος ο Άγιος Χαράλαμπος πολιούχος Δεσφίνας. Το απόγευμα της 9ης Φεβρουαρίου στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Θεόκτιστος  πλαισιωμένος από Ιερείς της Πόλεως μας. Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του τιμώμενου Αγίου. Συγκεκριμένα τόνισε την ιεροπρέπεια, τον ζήλο και την αγάπη που είχε προς τον Θεό ο Άγιος, που νυχθημερόν εργαζόταν πνευματικά και ιεραποστολικά για να οδηγήσει τις ψυχές των ανθρώπων κοντά στον Χριστό και την Εκκλησία Του.

Προ της απολύσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου για το έργο που επιτελεί στην ενορία του και θέλοντας να τον ανταμείψει τον χειροθέτησε με το οφφίκιο του Σακελλάριου. Ο λαός της Δεσφίνας φώναξε άξιος και στο τέλος ο π. Κωνσταντίνος δέχθηκε τις ευχές των πιστών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024