Έκοψαν την πίτα τους οι Απόστρατοι Αξιωματικοί

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδας, κ.κ. Συμεών, έκοψαν την αγιοβασιλόπιτά τους οι Απόστρατοι Αξιωματικοί Φθιώτιδος, Ευρυτανίας και Φωκίδος την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας, παρέστησαν και τίμησαν τους Αποστράτους Αξιωματικούς οι: Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Λαμίας Ταξίαρχος Διοικητής του Κ.Ε.Υ.Π. κ. Αρίστος Περρής  […]

10 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδας, κ.κ. Συμεών, έκοψαν την αγιοβασιλόπιτά τους οι Απόστρατοι Αξιωματικοί Φθιώτιδος, Ευρυτανίας και Φωκίδος την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας, παρέστησαν και τίμησαν τους Αποστράτους Αξιωματικούς οι: Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Λαμίας Ταξίαρχος Διοικητής του Κ.Ε.Υ.Π. κ. Αρίστος Περρής  συνοδευόμενος από  Διοικητές των Στρατιωτικών Μονάδων της περιοχής (Σ.Ξ. και Π.Α.), οι Βουλευτές Φθιώτιδος κύριοι Ιωάννης Οικονόμου και Ιωάννης Σαρακιώτης (ο Υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του νομού μας κ. Χρήστος Σταϊκούρας βρισκόταν εκτός Φθιώτιδος ενώ ο βουλευτής κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς απέστειλε επιστολή ότι δεν θα μπορούσε να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων), ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ηλίας Κυρμανίδης, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης – Αθλητισμού και νέας γενιάς κ. Παναγιώτης Φώσκολος εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραϊσκο, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος κ. Γεώργιος Κανέλλος, ο Διευθυντής Αστυνομίας Φθιώτιδος Αστυν. Διευθυντής κ. Δημήτριος Φούρλας συνοδευόμενος απόν Διοικητή του Α.Τ. Λαμίας Αστυν. Α΄ κ. Ευάγγελο Αλεξανδρή, η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος κα. Ελένη Μπενιάτα και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του υπεραστικού ΚΤΕΛ Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Παπαναγιώτου.

Το Παράρτημα απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρεσβύτερο π. Χρήστο Καλιακούδα Λοχαγό εν αποστρατεία για το πνευματικό και κοινωνικό του έργου ως εφημέριος στον Ι.Ν. Αγίου Ευσταθίου στην Αμφίκλεια. Την τιμητική πλακέτα επέδωσε ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης απονεμήθηκαν βραβεία στους καταγόμενους από τη Φθιώτιδα πρωτοετείς των παραγωγικών Στρατιωτικών Σχολών οι οποίοι εισήλθαν στις Σχολές το 2019. Στη Σ.Σ.Ε. οι Δήμου Γεώργιος του Παναγιώτη και της Μαρίκας, Καλτσάς Ανδρέας του Γεωργίου και της Ελένης, Καραγεώργος Βασίλειος του Νικολάου και της Κωνσταντίας, Καρατσώλης Γεώργιος του Βασιλείου και της Δήμητρας, Ντάσιος Πέτρος Εμμανουήλ του Αθανασίου και της Άννας και Σκλαβούνη Ιωάννα του Ηλία και της Χρυσοβαλάντου. Στη Σ.Σ.Α.Σ. οι Λαδάς Δημήτριος του Παναγιώτη και της Έμιλης  Ειρήνης και Τσαμαδιά Μαρία του Λάμπρου και της Ελένης. Στη Σ.Α.Ν.  η Γώγουλα Βασιλική του Δημητρίου και της Ασπασίας. Στη Σ.Μ.Υ. οι Γούλατης Παναγιώτης του Αναστασίου και της Φανής, Ευαγγελοπούλου Αγγελική του Θεοδώρου και της Γιαννούλας, Καραδήμα Αριάδνη Μαρία του Κωνσταντίνου και της Ναταλίας, Μαρκόπουλος Σωτήριος του Αναστασίου και της Ελισσάβετ, Οικονόμου Παναγιώτης του Αντωνίου και της Δήμητρας, Σπαθούλα Νικολέτα του Ιωάννη και της Αντελίνα, Στεφανής Ευδόκιμος του Δημητρίου και της Σταυρούλας, Τσαμουρτζή Ελένη του Νικολάου και της Αθηνάς. Τα βραβεία παρέλαβαν οι γονείς όσων πρωτοετών δεν κατέστη δυνατή η παρουσία τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως, απονεμήθηκαν βραβεία της Ε.Α.Α.Σ. στους αριστεύσαντες μαθητές Β΄ και Γ΄ Λυκείου σχολικού έτους 2018-19, Γαλανό Θεοφάνη του Γεωργίου και της Αικατερίνης Αθανασίας, Παπαστεφάνου Γεώργιο του Ιωάννη και της Αθανασίας, Ράμμου Βασιλική του Θωμά και της Ελισσάβετ, Σταμούλη Σοφία του Γεωργίου και της Στυλιανής Μαρίας και Τσαβδάρα Μαρία του Στέργιου και της Βασιλικής, τέκνα αποστράτων αξιωματικών.

Τα βραβεία απένειμαν στους βραβευθέντες όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι Διευθυντές Λυκείων που παρέστησαν στην εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, Ταξίαρχος ε.α. Νικόλαος Δ. Τσιλαλής στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, έκανε απολογισμό των πεπραγμένων το 2019, αναφέρθηκε στους κινδύνους που παραμονεύουν για τη χώρα μας, συνεχάρη τους γονείς των βραβευθέντων παιδιών για την επιτυχία τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς τους και κάλεσε όλα τα μέλη να προσέλθουν στις εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην Ε.Α.Α.Σ. την 23 Φεβρουαρίου.

Τα φλουριά από τις βασιλόπιτες έτυχαν οι Ταξίαρχος Διοικητής του  Κ.Ε.Υ.Π. και η Χαρούλα Σαρηγιαννοπούλου Τσιαρδακά σύζυγος αποστράτου Αξιωματικού.

Τέλος το Παράρτημα αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τα μέλη του για τη μεγάλη σε αριθμό παρουσία των στην εκδήλωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Μαΐου 2024