Έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές Έβρου

Διεκόπη η λειτουργία του τελωνείου των Καστανέων Έβρου, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγη ώρα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το κλείσιμο πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού μεταναστών και προσφύγων στη τουρκική πλευρά με σκοπό να εισέλθουν στη χώρα. Αριθμός μεταναστών έκαναν προσπάθειες να περάσουν τα σύνορα,  απωθήθηκαν όμως από αστυνομικούς με χρήση […]

28 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Διεκόπη η λειτουργία του τελωνείου των Καστανέων Έβρου, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγη ώρα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το κλείσιμο πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού μεταναστών και προσφύγων στη τουρκική πλευρά με σκοπό να εισέλθουν στη χώρα.

Αριθμός μεταναστών έκαναν προσπάθειες να περάσουν τα σύνορα,  απωθήθηκαν όμως από αστυνομικούς με χρήση χημικών. Στο σημείο καταφτάνουν δυνάμεις των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ της Βόρειας Ελλάδας, για να αυξηθούν η παρακολούθηση και η απαγόρευση διέλευσης κατά μήκος όλης της συνοριογραμμής. Στο νομό επίσης βρίσκεται από το πρωί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Υπενθυμίζεται ότι Τούρκος αξιωματούχος είχε αναφέρει εχθές στο Reuters πως «η Τουρκία δεν θα εμποδίσει τους πρόσφυγες να φτάσουν στην Ευρώπη από ξηράς ή μέσω θαλάσσης από την περιοχή του Ιντλίμπ».

ΠΗΓΗ: In.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024