Έκοψε την πίτα της η ΝΟΔΕ ΝΔ Φθιώτιδας (photos)

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου στο Ξενοδοχείο «Σαμαράς» στη Λαμία. Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ. Συμεών, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, νυν και πρώην Βουλευτών, Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβούλων, Δημάρχων και Αντιδημάρχων, εκπροσώπων φορέων και υποστηρικτών του κόμματος […]

2 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου στο Ξενοδοχείο «Σαμαράς» στη Λαμία. Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ. Συμεών, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, νυν και πρώην Βουλευτών, Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβούλων, Δημάρχων και Αντιδημάρχων, εκπροσώπων φορέων και υποστηρικτών του κόμματος απ’ το νομό και όχι μόνο.

Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς στην εκδήλωση, το λόγο πήρε ο Υπουργών Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας. Στην δυσκολότερή του ομιλία τα τελευταία 13 χρόνια, όπως τη χαρακτήρισε, αρχικά ευχαρίστησε όσους στήριξαν την παράταξη τις δύσκολες στιγμές των τελευταίων ετών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε θέματα που ταλανίζουν τόσο τη χώρα, όσο και τη Φθιώτιδα, κάνοντας έναν απολογισμό των πρώτων επτά μηνών της κυβέρνησης, λέγοντας ότι το πρόσημο είναι θετικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει και λάθη.

«Θα πρέπει να περιμένετε, όσοι δραστηριοποιείστε επιχειρηματικά ήδη στον τόπο, μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις απ’ το 28 στο 24% για τα εισοδήματα του ’19. Άρα σίγουρα θα δείτε αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Θα πρέπει να περιμένετε μείωση των μερισμάτων, αλλά και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το καλοκαίρι και μετά κατά 0,9%.

Ο πολίτης θα πρέπει να περιμένει τη μείωση που έγινε, τη μείωση στα φυσικά πρόσωπα, τη μείωση που ευελπιστούμε ότι θα γίνει στον ΕΝΦΙΑ και τη μείωση στην εισφορά αλληλεγγύης, που ουσιαστικά αφορά τους περισσότερους από εμάς, τους περισσότερους από εσάς, τη μεσαία τάξη. Αν δεν συμβεί αυτό, θα έχω αποτύχει!», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα εξήγγειλε το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων της χώρας έως το 2023, πλην της Πτολεμαΐδας που θα μείνει ως το 2028. Αναφερόμενος στην υπογεννητικότητα και τη γήρανση του πληθυσμού επισήμανε την πρόσφατη ψήφιση του επιδόματος για κάθε νέα γέννα και τη μείωση του ΦΠΑ για τις νέες μητέρες.

Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε σε μείζονα ζητήματα που αφορούν τη Φθιώτιδα, αναδεικνύοντας το θέμα της ΛΑΡΚΟ ως «εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση», χαρακτηρίζοντας τις σχετικές πρωτοβουλίες που προσπαθεί η κυβέρνηση να αναλάβει «οδυνηρές, αλλά εύχομαι να οδηγήσουν σε βιωσιμότητα της εταιρείας και τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης.

Η ΛΑΡΚΟ, ακόμη κι αν διαγράφαμε όλα τα χρέη του παρελθόντος, κάθε μήνα μπαίνει μέσα και δεν πληρώνει κανένα μήνα τη ΔΕΗ. Να ξέρετε ότι δύο φορές έχουμε αποφύγει τράβηγμα της πρίζας από τη ΔΕΗ. Η τρίτη θα είναι κι η χαριστική και πρέπει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να το πράξουμε», ξεκαθάρισε σχετικά.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό ανέφερε πως όλοι θα πρέπει να έχουν αντίστοιχες απόψεις και κατεύθυνση. «Λάθη ή παραλείψεις που έγιναν σε κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό να μην επαναληφθούν», ξεκαθάρισε.

Για το θέμα του Πανεπιστημίου Στερεάς τόνισε πως «σκοπός είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να διεκδικήσουμε βάσιμα τη δημιουργία του. Προς αυτή την κατεύθυνση τη μεθεπόμενη βδομάδα περνάμε Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, εγκρίνεται η επιλογή που κάναμε με το υπουργείο Θεσσαλίας για να δημιουργηθούν επιπλέον χώροι μέσω ΣΔΙΤ για πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις στη Λαμία. Προφανώς χρειάζονται πολλά βήματα στην κατεύθυνση στήριξης των υπαρχόντων υποδομών και σταδιακής επέκτασης αυτών, ώστε με επιχειρήματα και τεκμηρίωση να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί», ανέφερε.

Ο κ. Σταϊκούρας στη συνέχεια επισήμανε την κακή κατάσταση στην οποία είναι η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας από λάθη και ελλείμματα που δημιούργησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. «Η ΠΕΛ δεν ανήκει πλέον στην κεντρική κυβέρνηση, αλλά σε τρεις μετόχους, σε Δήμο, Περιφέρεια και Επιμελητήριο και θεωρώ, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ HELEXPO, που ήδη κατέθεσε μια πρόταση στον κ. Δήμαρχο, ό,τι μπορούμε σταδιακά να κινηθούμε στην κατεύθυνση αξιοποίησης ενός περιουσιακού στοιχείου που είναι κόσμημα για τον τόπο. Θα χρειαστούν βοήθειες και τεχνογνωσία, αλλά μπορούμε να το αξιοποιήσουμε με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο», είπε σχετικά.

«Το Δικαστικό Μέγαρο θα προχωρήσει το 2020. Έχουμε βρει κι έχουμε ξεμπλοκάρει το κουβάρι, το που πήγαινε από υπουργείο σε υπουργείο το περιουσιακό στοιχείο», συνέχισε.

Κλείνοντας επισήμανε ότι εξετάζεται η περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και η αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων σε όμορους Δήμους, όπως στα Καμένα Βούρλα.

νομαρχιανομαΝΟΔΕ ΝΔ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024