Ερώτηση Γ.Σαρακιώτη και Βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τις σχολικές καθαρίστριες

Σύμφωνα με νέο δελτίο τύπου, που εκδόθηκε την Παρασκευή 7/2, ο Γιάννης Σαρακιώτης και οι (37) Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σκύβουν πάνω από τα χρόνια προβλήματα που αφορούν τις σχολικές καθαρίστριες. Στο πλαίσιο προηγούμενης συνάντησης που είχε στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης με αντιπροσωπεία των σχολικών καθαριστριών στην […]

10 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Σύμφωνα με νέο δελτίο τύπου, που εκδόθηκε την Παρασκευή 7/2, ο Γιάννης Σαρακιώτης και οι (37) Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σκύβουν πάνω από τα χρόνια προβλήματα που αφορούν τις σχολικές καθαρίστριες.

Στο πλαίσιο προηγούμενης συνάντησης που είχε στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης με αντιπροσωπεία των σχολικών καθαριστριών στην πόλη της Λαμίας, υπεβλήθη ερώτηση από τριάντα οκτώ (38) Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές καθαρίστριες, τα οποία και καθιστούν αβέβαιο το μέλλον τους εν όψει και της λήξης των συμβάσεών τους, αλλά και εξαιτίας της μη τακτικής καταβολής των δεδουλευμένων τους.

Σε δήλωση του ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ότι: «Πρόκειται για μία επαγγελματική ομάδα, η οποία επί πολλά έτη αντιμετωπίζει πολυάριθμα προβλήματα, με κυριότερα αυτών, την αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει το καθεστώς εργασίας τους, τον τρόπο υπολογισμού των ημερομισθίων, τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται καθώς και τις καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους».

Με την ερώτηση τους, οι τριάντα οκτώ (38) Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζητούν μεταξύ άλλων από την Κυβέρνηση να μεριμνήσει για:

  • τη μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τις σχολικές καθαρίστριες.
  • την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων τους.
  • την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας με τήρηση των κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας και ταυτόχρονη αυστηροποίηση του πλαισίου για τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας.
  • την αναπροσαρμογή του τρόπου υπολογισμού των ημερομισθίων τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Μαρτίου 2024