Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας και η Οργάνωση Λαμίας του ΣΥΡΙΖΑ έκοψαν την πίτα τους

Σε σημαντική πολιτική εκδήλωση εξελίχθηκε η κοπή της πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας και της Οργάνωσης Λαμίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού μελών και φίλων του κόμματος. H Νομαρχιακή Επιτροπή και η Οργάνωση Λαμίας του ΣΥΡΙΖΑ, εχθές Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στο «Coyote beer house» στις 20:00 έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Πλήθος κόσμου […]

18 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Σε σημαντική πολιτική εκδήλωση εξελίχθηκε η κοπή της πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας και της Οργάνωσης Λαμίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού μελών και φίλων του κόμματος.

H Νομαρχιακή Επιτροπή και η Οργάνωση Λαμίας του ΣΥΡΙΖΑ, εχθές Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στο «Coyote beer house» στις 20:00 έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς για να τιμήσει την εκδήλωση, παλιοί και νέοι γνώριμοι, σε μία ανοιχτή συζήτηση, σε μικρά και πιο μεγάλα πηγαδάκια, εντός και εκτός της αίθουσας.

 

Ο κος Παναγιώτης Ρήγας, πρώην αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που βρέθηκε στη Φθιώτιδα γιατί όπως ο ίδιος είπε, έχει και πολιτικούς δεσμούς πολλών χρόνων και συντρόφους -από μάχες που έχουν δώσει σε δύσκολες περιόδους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης ο κος Γιάννης Σαρακιώτης, Βουλευτής Φθιώτιδας,  ο κος Θανάσης Μιχελής και ο κος Απόστολος Καραναστάσης, πρώην βουλευτές Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ και ο Βαγγέλης Σακελάρης, συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής στην Φθιώτιδα, μεταξύ άλλων στελεχών της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς επίσης, ο κος Παναγιώτης Στασινός, αντιδήμαρχος Δ.Λαμιέων και οι περιφερειακοί σύμβουλου της παράταξης “Στερεά Υπεροχής”  κκ Σπύρος Λάμπου και Γιώργος Σκούρας.

 

Ο κος Παναγιώτης Ρήγας είπε: “Είναι μια μέρα που γίνεται μια αρχή για τη καινούργια χρονιά, μια δύσκολη χρονιά η οποία θα διανύσει η κοινωνία και όλοι οι πολίτες εδώ  στη Φθιώτιδα. Η νέα Κυβέρνηση έχει αποφασίσει και διαμορφώνει ένα τοπίο που είναι δυσάρεστο- μάλλον πολύ δυσάρεστο για όλους τους χώρους των εργαζομένων. Μια κυβέρνηση η οποία και στα Εθνικά θέματα έχει διαμορφώσει ένα τοπίο, το οποίο έφυγε από την δική μας πολιτική- η οποία ήταν μια πολύπλευρη ενεργητική εξωτερική πολιτική και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σήμερα να βλέπουμε ότι η Τουρκία μετά το μνημόνιο συνεργασίας το οποίο έκανε με τη Λιβύη, το οποίο ήτανε παράνομο και παράτυπο, να καταφέρνει και να μη μπορεί η Ελληνική Κυβέρνηση  να διαμορφώσει μια άλλη εικόνα στον ΟΗΕ. Δηλαδή να έχουμε πιθανή ανάρτηση των χαρτών γι αυτήν την παράτυπη συμφωνία. Αναφέρθηκε και στο θέμα των κόκκινων δανείων.. αυτό που είχαμε καταφέρει να περιορίσουμε-να σταματήσουμε την ασυδοσία των τραπεζών, η απελευθέρωση η οποία γίνεται και μη προστασία του, πολλοί συμπολίτες θα κινδυνέψουν με την πρώτη κατοικία. Και πρόσθεσε ταυτόχρονα δίνουν ταυτόχρονα  περίπου  12,5 δις στις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια χωρίς να υπάρχει καμία εξασφάλιση και για τα χρήματα και για την προστασία της Ά κατοικίας και για την ανάπτυξη γιατί δε δεσμεύονται να δώσουν ρευστό-χρήμα- δάνεια χαμηλότοκα στην αγορά. Τέλος..  μεγάλο κομμάτι από το μέρισμα/ από τις προσπάθειες που επίσης  έκανε ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση του Αλέξη του Τσίπρα επέστρεφε στην ελληνική κοινωνία – αυτό σήμερα δίνεται και εξυπηρετεί τα συμβόλαια τα οποία δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει και να εκτελέσει την προηγούμενη περίοδο. Και εννοώ ότι σε μεγάλες επιχειρήσεις, στα ΜΜΕ και διαμορφώνει ξανά ένα καρτέλ το οποίο έχει να κάνει με διαπλοκή και νομίζω ότι αυτό δείχνει ότι επιστρέφουμε στα προ μνημονίων χρόνια αλλά και ταυτόχρονα με μνημονιακές πολιτικές εκτός μνημονίων.”

Ο κος Γιάννης Σαρακιώτης, λίγο πριν την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ευχήθηκε στα μέλη και τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ “Καλή χρόνια, καλούς αγώνες πάντα με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το να βελτιωθεί η καθημερινότητα και η ζωή όλων των συνανθρώπων μας“.

Στη συνέχεια ο κος Βαγγέλης Σακελάρης, σχολίασε: “Ύστερα από ένα διήμερο,ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο, όπου στην κεντρική επιτροπή επεξεργαστήκαμε τον απολογισμό του κόμματος και της κυβέρνησης για την περίοδο από το 2012 μέχρι το 2014. Στον οποίο απολογισμό αποτυπώνεται με εξαιρετικά ιστορικό επιστημονικό τρόπο τα θετικά και τα αρνητικά της κυβέρνησης-  οι αδυναμίες αλλά  και οι επιτυχίες ενός κόμματος, το οποίο από το 3-4%, λίγο πριν το 2012, αναγορεύτηκε σε κυβέρνηση στη χώρα μας!” και πρόσθεσε “Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και στην κατάθεση του προγράμματος, τα οποία θα τεθούν στη διάθεση των εκπροσώπων των οργανώσεων στο συνέδριο για να θέσουμε τις βάσεις για την επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία και του κόμματος στην ανάδειξη βασικού παράγοντα της σύνδεσης με την κοινωνία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.”

Χαιρετισμό στην κατάμεστη αίθουσα, απηύθυναν ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, ο Βουλευτής του κόμματος στον νομό, Γιάννης Σαρακιώτης, καθώς επίσης και ο Βαγγέλης Σακελάρης, συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Φθιώτιδα.

Το μήνυμα της εκδήλωσης:
“Με αυτοπεποίθηση, ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα,
προχωράμε στο δρόμο του 3ου Συνεδρίου για τη διεύρυνση, την ανασυγκρότηση και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ.”

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024