Ματαίωση Καρναβαλικών Εκδηλώσεων και οι ποινές για όσους δεν συμμορφωθούν με την Κοινή Υπουργική Απόφαση

Σοβαρές ποινές θα ισχύσουν για όσους δεν συμμορφώνονται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπογράφουν οι Υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος. Αναλυτικότερα, φυλάκιση μέχρι και δυο χρόνια θα έχουν να αντιμετωπίσουν όσοι παρακούσουν την απόφαση για ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα «λόγω άμεσου […]

28 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Σοβαρές ποινές θα ισχύσουν για όσους δεν συμμορφώνονται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπογράφουν οι Υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος. Αναλυτικότερα, φυλάκιση μέχρι και δυο χρόνια θα έχουν να αντιμετωπίσουν όσοι παρακούσουν την απόφαση για ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα «λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας».

Έχουν αρχίσει ήδη οι πρώτες αντιδράσεις σύμφωνα με πληροφορίες και ομάδες καρναβαλιστών από την Πάτρα που δηλώνουν ότι το καρναβάλι «θα συνεχιστεί κανονικά»

Στη Εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 αναφέρεται ότι «καλούνται όλοι οι φορείς, δήμοι και περιφέρειες και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται η παρούσα με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της». Στην συνέχεια γίνεται λόγος για το ότι «η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου» σύμφωνα με τα «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού». Οι Συνέπειες της μη συμμόρφωσης με την ΚΥΑ συγκεκριμενοποιούνται λίγο πιο κάτω στην εν λόγω παράγραφο προειδοποιώντας ότι «όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

Δεδομένης της ματαίωσης όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και του αναβρασμού εκ μέρους των επιχειρήσεων, που θα έχουν εμφανείς ζημιές από την απόφαση αυτή, η κυβέρνηση μελετάει μέτρα στήριξης όσων θα ζημιωθούν από την ματαίωση του Καρναβαλιού κυρίως σε περιοχές όπως η Πάτρα, η Κέρκυρα και το Ρέθυμνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024