Συγκέντρωση για τη ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα την Τρίτη – Για «ακραία προβληματική επιχείρηση» μιλά ο Οικονόμου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα συνδιοργανώνουν την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 11:00 το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, η Ένωση Εργαζομένων Μεταλλείων Εύβοιας, το Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ο «Άγ. Ιωάννης», το Σωματείο Εργαζομένων Καστοριάς και Σερβιών και το Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων της Αθήνας. Στο πλευρό των εργαζομένων και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς […]

9 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα συνδιοργανώνουν την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 11:00 το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, η Ένωση Εργαζομένων Μεταλλείων Εύβοιας, το Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ο «Άγ. Ιωάννης», το Σωματείο Εργαζομένων Καστοριάς και Σερβιών και το Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων της Αθήνας.

Στο πλευρό των εργαζομένων και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, η οποία απέστειλε ψήφισμα προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Χατζηδάκη, Σταϊκούρα, Γεωργιάδη και Θεοδωρικάκο.

«Ως Δήμαρχος Λοκρών στηρίζω τον αγώνα των εργαζομένων αφενός για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και αφετέρου για τη διασφάλιση του εισοδήματος τους. Στηρίζω την προσπάθεια για εύρεση βιώσιμης λύσης που θα εξασφαλίσει εργασία, εισόδημα, ασφάλεια και υγιεινή στους εργαζομένους και προστασία του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποίησης της εταιρείας», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές, με την οποία απευθύνει κάλεσμα στους δημότες να συμπαρασταθούν στην κινητοποίηση των εργαζομένων την Τρίτη.

Για «ακραία προβληματική επιχείρηση» μιλά ο Οικονόμου

Εν τω μεταξύ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Μαρίνου στη Βουλή έκανε λόγο για «ακραία προβληματική επιχείρηση» η οποία είναι «στο χείλος του γκρεμού».

«Η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα με την ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων. Η μόνη ρεαλιστική δυνατότητα είναι η εξυγίανσή της εν λειτουργία. Αυτό εξασφαλίζει ότι δεν θα έχουμε απολύσεις και θα προχωρήσουμε στην διατήρηση μια εταιρίας που έχει στρατηγικό χαρακτήρα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για τη σωτηρία της, επισημαίνοντας ότι μοναδική λύση είναι να εισρεύσουν στην επιχείρηση ιδιωτικά κεφάλαια. «Δεν υπάρχει πιθανότητα να διατηρηθεί στη ζωή με κρατικές ενισχύσεις», κατέληξε, αναφερόμενος στις οφειλές της επιχείρησης που ξεπερνούν τα 350 εκατομμύρια ευρώ προς τη ΔΕΗ, τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ύψους 165 εκατομμυρίων ευρώ λόγω κρατικών ενισχύσεων και τα περιβαλλοντικά πρόστιμα της τάξης των 50 εκατομμύριων ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024