Συνέντευξη: Γιώργος Αναστασίου, Δήμαρχος Δήμου Θήβας

Συνέντευξη σε Σταματία Παπαμάρκου Σε μια σειρά ερωτήσεων εφ’ όλης της ύλης κλήθηκε να απαντήσει ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Γιώργος Αναστασίου. Αρχικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα θέματα υψίστης σημασίας, τα οποία απασχολούν την υπάρχουσα Δημοτική Αρχή αλλά και

Συνέντευξη σε Σταματία Παπαμάρκου

Σε μια σειρά ερωτήσεων εφ’ όλης της ύλης κλήθηκε να απαντήσει ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Γιώργος Αναστασίου. Αρχικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα θέματα υψίστης σημασίας, τα οποία απασχολούν την υπάρχουσα Δημοτική Αρχή αλλά και όλους τους πολίτες της περιοχής. Ένα μείζον ζήτημα για τον ίδιο είναι η ασφάλεια των πολιτών και η καθημερινότητά τους, η οριστική λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών, η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η οργάνωση και ταυτόχρονα η ευόδωση των προεκλογικών του δεσμεύσεων, η στήριξή του ως προς τις δύσκολες ημέρες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και συνεχίζει αναφερόμενος στις σχέσεις συνεργασίας με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου.

Σ.Ν: Κ. Δήμαρχε, μπορείτε να μας αναφέρετε επιγραμματικά τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισε η σημερινή Δημοτική Αρχή, από την αρχή της θητείας της και ποια είναι αυτά που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να υπάρχουν;

Γ.Α: Όπως όλο το Ελληνικό Δημόσιο έτσι και ο Δήμος Θηβαίων αντιμετωπίζει παθογένειες, όπως είναι οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, η δαιδαλώδης νομοθεσία,  η έλλειψη προσωπικού σε τομείς που αγγίζουν την καθημερινότητα του πολίτη και οι μειωμένοι πόροι, που έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργούν προσωρινά αναχώματα στο έργο και τις δράσεις μας. Πρόβλημα, επίσης, αποτελεί και το αίσθημα των πολιτών περί μειωμένης ασφάλειας, που στην περίπτωση της Θήβας, προέρχεται από την αυξημένη παραβατικότητα και εγκληματικότητα ομάδων ΡΟΜΑ που διαμένουν στον καταυλισμό της περιοχής μας.

Σ.Ν: Ποιο είναι το πρόγραμμα που ακολουθείτε από τη χρονική στιγμή που αναλάβατε τα καθήκοντά σας έως και σήμερα; Ποιοι είναι οι άξονες που λειτουργούν ως « πεπατημένη οδό» για τη δημιουργία του προγράμματός σας;

Γ.Α: Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ξεκίνησα μία σειρά επαφών με φορείς, συλλόγους και υπηρεσίες της περιοχής μας (και συνεχίζω) προκειμένου να ενημερωθώ εκτενώς για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν και για κρίσιμα θέματα, ώστε ως Δημοτική Αρχή να συμβάλουμε στην επίλυσή τους στο μέτρο που μας αναλογεί.

Προέβην, επίσης, στην υπογραφή συμβάσεων έργων που είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και βρίσκονταν σε ώριμο στάδιο, ώστε να υπάρχει ομαλή συνέχεια στη λειτουργία του Δήμου, προσπάθησα επιπλέον να επισπεύσω τις διαδικασίες έργων που δεν ήταν ακόμα σε ώριμο στάδιο, ώστε να μη χαθούν οι χρηματοδοτήσεις και ξεκίνησα, μαζί με τους συνεργάτες μου αιρετούς και μη, τον προγραμματισμό για νέα αναγκαία έργα.

Για να υλοποιηθεί το όραμα και το πρόγραμμα μίας Δημοτικής Αρχής  απαιτούνται συνέργειες και  υποστήριξη από το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου και τους αιρετούς. «Πεπατημένη οδός» επομένως για μένα είναι η επιδίωξη της αγαστής συνεργασίας τόσο με το προσωπικό όσο και με τους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους. Προσπαθώ μέσα από τακτική επικοινωνία και καθορισμό αρμοδιοτήτων να χτίσω την εμπιστοσύνη και να γίνουν όλοι κοινωνοί τους οράματος της Δημοτικής Αρχής, που κινείται πάντα στους άξονες της εξυπηρέτησης του πολίτη, της βελτίωσης της ποιότητας ζωής του και της ανάπτυξης του τόπου, σε όλες τις εκφάνσεις της.

Σ.Ν: « Ποικίλουν τα θέματα για κάθε Δήμο». Κατά την άποψή σας ποιο είναι μείζονος σημασίας;

Γ.Α: Όπως προανέφερα, μείζον θέμα είναι η ασφάλεια των πολιτών αλλά και η καθημερινότητα του πολίτη. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ως Δημοτική Αρχή για να γίνουν καλύτερες οι παρεχόμενες ανταποδοτικές υπηρεσίες και τα αναγκαία έργα υποδομών.

Σ.Ν: Ένα θέμα που μου έρχεται ευθύς αμέσως είναι το πρόβλημα των σκουπιδιών που αντιμετωπίζει η περιοχή σας… Ποιες είναι οι άμεσες ενέργειες που θα βάλετε σε εφαρμογή και ποιο σχέδιο σκοπεύετε να υλοποιήσετε, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα των σκουπιδιών στον Δήμο σας;

Γ.Α: Η διαχείριση των απορριμμάτων μας είναι σε αρκετά καλό επίπεδο σε σχέση με άλλους Δήμους. Δεν αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα ζητήματα με τα σκουπίδια παρόλο που η υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη. Καταρχήν, ο Δήμος Θηβαίων είναι μέλος του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, στο Δ.Σ. του οποίου είμαι Αντιπρόεδρος, επομένως συμμετέχει ενεργά στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο Δήμος μας, έχοντας κλείσει και αποκαταστήσει όλους τους ΧΑΔΑ, απορρίπτει τα απορρίμματα του στον ΧΥΤΑ Θήβας, ενώ  είναι σε εξέλιξη και η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων που σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σε ό,τι αφορά την Ανακύκλωση, συμμετέχουμε ενεργά έχοντας τοποθετήσει μπλε κάδους ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό, λευκοσίδερο κ.α.) μπλε κώδωνες για το γυαλί, κόκκινους κάδους για τα ανακυκλώσιμα ρούχα και υποδήματα, ειδικά κοντέινερ για ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών  και σύντομα θα εντάξουμε και τους καφέ κάδους.

Η ανακύκλωση είναι προτεραιότητα για εμάς. Αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε και διαδραστικές και ενημερωτικές δράσεις που θα συμβάλλουν στην πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα ανακύκλωσης, μείωσης του όγκου των απορριμμάτων και ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης, αρχής γενομένης από το μαθητικό δυναμικό.

Ξέρετε, το ζήτημα των σκουπιδιών είναι σύνθετο. Η καθαριότητα, η διαχείριση των απορριμμάτων, η ορθή χρήση των κάδων είναι υπόθεση όλων μας, όχι μόνο της δημοτικής αρχής.  Πρέπει όλοι να γίνουμε κοινωνοί και συμμέτοχοι για να είναι καθαρή η πόλη και τα χωριά μας.

Από τη μία ως Δήμος πράττουμε τα δέοντα για να βελτιώσουμε την εικόνα όλων των κοινοτήτων  μας, με αποκομιδή των απορριμμάτων στους προβλεπόμενους χρόνους,  με τον στόλο απορριμματοφόρων και άλλων μηχανημάτων (σκούπες, πλυστικά κ.α.) που διαθέτουμε και φυσικά με ανθρώπινο δυναμικό σε καθημερινή βάση στους δρόμους, από την άλλη όμως πολλές φορές παρατηρούμε ότι λείπει η παιδεία από τους πολίτες.

Γιατί το αναφέρω αυτό. Πολλές φορές έχει συμβεί οι κάδοι να είναι άδειοι αλλά γύρω από αυτούς να υπάρχουν πάρα πολλά σκουπίδια, μεταξύ των οποίων υλικά κατεδαφίσεων και μπαζών, που δεν αποκομίζονται από τον Δήμο, αλλά και βαριά αντικείμενα όπως καναπέδες, καρέκλες κ.α., χωρίς φυσικά να έχει ειδοποιηθεί νωρίτερα η αρμόδια υπηρεσία που θα καθορίσει τον τόπο και χρόνο απόρριψης-αποκομιδής.

Συμβαίνει, επίσης, ορισμένοι να απορρίπτουν απορρίμματα  σε χώρους που δεν επιτρέπεται.

Έχουμε εκδώσει τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου  ακόμα και σε φυλλάδια και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χρησιμοποιώντας κάθε ΜΜΕ και τα social media προωθούμε καλές πρακτικές και οδηγίες προς τους πολίτες, για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σ.Ν: Πείτε μου δύο με τρεις παρεμβάσεις που έγιναν ή θα γίνουν για το τουριστικό προϊόν της περιοχής;

Γ.Α: Βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας για να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να αξιοποιήσουμε το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής μας και να συμβάλλουμε στα έργα ανάδειξης των αρχαιολογικών μας χώρων αλλά και στην προβολή του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Παράλληλα προχωράμε στην υλοποίηση από μέρους μας σημαντικών έργων υποδομών και δράσεων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού.   Ακόμα, είμαστε στη διαδικασία σύνταξης του ετήσιου προγράμματος δράσης για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του Δήμου Θηβαίων, το οποίο θα περιλαμβάνει  και αρκετές δράσεις εξωστρέφειας. Επιπλέον, μία καλή ευκαιρία ανάδειξης και αξιοποίησης του τουριστικού μας προϊόντος είναι η διαδρομή φύσης και πολιτισμού της Π. Στ. Ελλάδας, που φέρει μάλιστα και το όνομα του Θηβαίου Βασιλιά Οιδίποδα, και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό, γιατί η ένδοξη αρχαία Θήβα, η ιστορία και ο πολιτισμός μας, τροφοδοτεί το σήμερα και γίνεται εφαλτήριο για νέα σημαντικά εγχειρήματα. Η Θήβα αποτελεί έναν από τους 7 κόμβους της διαδρομής και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ανταποκριθούμε σε ότι μας αντιστοιχεί.

Σ.Ν: Πιστεύετε ότι έχετε τηρήσει κάποιες από τις προεκλογικές δεσμεύσεις που είχατε εξαγγείλει;

Γ.Α: Μέσα σε διάστημα έξι μηνών θεωρώ ότι έχω οργανώσει ένα επιτελείο στελεχών για να ανταπεξέλθω στα προβλήματα του Δήμου Θηβαίων, ώστε να μπορέσω σε βάθος τετραετίας να υλοποιήσω το πρόγραμμά της δημοτικής μας αρχής, να το ενισχύσω, και φυσικά να μείνω συνεπής και να ολοκληρώσω τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις.

Σ.Ν: Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε σε όλους τους πολίτες με βάση τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε;

Γ.Α: Είμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου δημοτικοί σύμβουλοι. Είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους, να ακούσουμε τα προβλήματά τους, να συμβάλλουμε στη λύση τους και να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον. Σε ότι αφορά στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, έχουμε αναπτύξει τις κατάλληλες κοινωνικές δομές και τους στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Σ.Ν: Πιστεύετε πώς οι προσδοκίες των πολιτών ταυτίζονται καθόλου με τις δίκες σας παρεμβάσεις στα τυχόν ζητήματα που δημιουργούνται;

Γ.Α: Εύχομαι να εκπληρώνω τις προσδοκίες των δημοτών μου και πάντα να στέκομαι αντάξιος της εμπιστοσύνης που έδειξαν στο πρόσωπό μου.

Σ.Ν: Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή μας, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν όλο αυτό το χρονικό διάστημα που τηρείται τα καθήκοντά σας, οι επικοινωνιακές σας σχέσεις με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου είναι αρμονικές;

Γ.Α: Φυσικά και είναι αρμονικές και θα συνεχίσω να επιδιώκω να έχουμε μία εποικοδομητική και παραγωγική συνεργασία προς όφελος του πολίτη. Αυτή είναι άλλωστε η φιλοσοφία του «Κλεισθένη».

 

Συνέντευξη σε Σταματία Παπαμάρκου

Σε μια σειρά ερωτήσεων εφ’ όλης της ύλης κλήθηκε να απαντήσει ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Γιώργος Αναστασίου. Αρχικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα θέματα υψίστης σημασίας, τα οποία απασχολούν την υπάρχουσα Δημοτική Αρχή αλλά και όλους τους πολίτες της περιοχής. Ένα μείζον ζήτημα για τον ίδιο είναι η ασφάλεια των πολιτών και η καθημερινότητά τους, η οριστική λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών, η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η οργάνωση και ταυτόχρονα η ευόδωση των προεκλογικών του δεσμεύσεων, η στήριξή του ως προς τις δύσκολες ημέρες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και συνεχίζει αναφερόμενος στις σχέσεις συνεργασίας με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου.

Σ.Ν: Κ. Δήμαρχε, μπορείτε να μας αναφέρετε επιγραμματικά τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισε η σημερινή Δημοτική Αρχή, από την αρχή της θητείας της και ποια είναι αυτά που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να υπάρχουν;

Γ.Α: Όπως όλο το Ελληνικό Δημόσιο έτσι και ο Δήμος Θηβαίων αντιμετωπίζει παθογένειες, όπως είναι οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, η δαιδαλώδης νομοθεσία,  η έλλειψη προσωπικού σε τομείς που αγγίζουν την καθημερινότητα του πολίτη και οι μειωμένοι πόροι, που έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργούν προσωρινά αναχώματα στο έργο και τις δράσεις μας. Πρόβλημα, επίσης, αποτελεί και το αίσθημα των πολιτών περί μειωμένης ασφάλειας, που στην περίπτωση της Θήβας, προέρχεται από την αυξημένη παραβατικότητα και εγκληματικότητα ομάδων ΡΟΜΑ που διαμένουν στον καταυλισμό της περιοχής μας.

Σ.Ν: Ποιο είναι το πρόγραμμα που ακολουθείτε από τη χρονική στιγμή που αναλάβατε τα καθήκοντά σας έως και σήμερα; Ποιοι είναι οι άξονες που λειτουργούν ως « πεπατημένη οδό» για τη δημιουργία του προγράμματός σας;

Γ.Α: Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ξεκίνησα μία σειρά επαφών με φορείς, συλλόγους και υπηρεσίες της περιοχής μας (και συνεχίζω) προκειμένου να ενημερωθώ εκτενώς για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν και για κρίσιμα θέματα, ώστε ως Δημοτική Αρχή να συμβάλουμε στην επίλυσή τους στο μέτρο που μας αναλογεί.

Προέβην, επίσης, στην υπογραφή συμβάσεων έργων που είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και βρίσκονταν σε ώριμο στάδιο, ώστε να υπάρχει ομαλή συνέχεια στη λειτουργία του Δήμου, προσπάθησα επιπλέον να επισπεύσω τις διαδικασίες έργων που δεν ήταν ακόμα σε ώριμο στάδιο, ώστε να μη χαθούν οι χρηματοδοτήσεις και ξεκίνησα, μαζί με τους συνεργάτες μου αιρετούς και μη, τον προγραμματισμό για νέα αναγκαία έργα.

Για να υλοποιηθεί το όραμα και το πρόγραμμα μίας Δημοτικής Αρχής  απαιτούνται συνέργειες και  υποστήριξη από το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου και τους αιρετούς. «Πεπατημένη οδός» επομένως για μένα είναι η επιδίωξη της αγαστής συνεργασίας τόσο με το προσωπικό όσο και με τους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους. Προσπαθώ μέσα από τακτική επικοινωνία και καθορισμό αρμοδιοτήτων να χτίσω την εμπιστοσύνη και να γίνουν όλοι κοινωνοί τους οράματος της Δημοτικής Αρχής, που κινείται πάντα στους άξονες της εξυπηρέτησης του πολίτη, της βελτίωσης της ποιότητας ζωής του και της ανάπτυξης του τόπου, σε όλες τις εκφάνσεις της.

Σ.Ν: « Ποικίλουν τα θέματα για κάθε Δήμο». Κατά την άποψή σας ποιο είναι μείζονος σημασίας;

Γ.Α: Όπως προανέφερα, μείζον θέμα είναι η ασφάλεια των πολιτών αλλά και η καθημερινότητα του πολίτη. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ως Δημοτική Αρχή για να γίνουν καλύτερες οι παρεχόμενες ανταποδοτικές υπηρεσίες και τα αναγκαία έργα υποδομών.

Σ.Ν: Ένα θέμα που μου έρχεται ευθύς αμέσως είναι το πρόβλημα των σκουπιδιών που αντιμετωπίζει η περιοχή σας… Ποιες είναι οι άμεσες ενέργειες που θα βάλετε σε εφαρμογή και ποιο σχέδιο σκοπεύετε να υλοποιήσετε, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα των σκουπιδιών στον Δήμο σας;

Γ.Α: Η διαχείριση των απορριμμάτων μας είναι σε αρκετά καλό επίπεδο σε σχέση με άλλους Δήμους. Δεν αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα ζητήματα με τα σκουπίδια παρόλο που η υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη. Καταρχήν, ο Δήμος Θηβαίων είναι μέλος του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, στο Δ.Σ. του οποίου είμαι Αντιπρόεδρος, επομένως συμμετέχει ενεργά στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο Δήμος μας, έχοντας κλείσει και αποκαταστήσει όλους τους ΧΑΔΑ, απορρίπτει τα απορρίμματα του στον ΧΥΤΑ Θήβας, ενώ  είναι σε εξέλιξη και η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων που σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σε ό,τι αφορά την Ανακύκλωση, συμμετέχουμε ενεργά έχοντας τοποθετήσει μπλε κάδους ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό, λευκοσίδερο κ.α.) μπλε κώδωνες για το γυαλί, κόκκινους κάδους για τα ανακυκλώσιμα ρούχα και υποδήματα, ειδικά κοντέινερ για ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών  και σύντομα θα εντάξουμε και τους καφέ κάδους.

Η ανακύκλωση είναι προτεραιότητα για εμάς. Αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε και διαδραστικές και ενημερωτικές δράσεις που θα συμβάλλουν στην πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα ανακύκλωσης, μείωσης του όγκου των απορριμμάτων και ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης, αρχής γενομένης από το μαθητικό δυναμικό.

Ξέρετε, το ζήτημα των σκουπιδιών είναι σύνθετο. Η καθαριότητα, η διαχείριση των απορριμμάτων, η ορθή χρήση των κάδων είναι υπόθεση όλων μας, όχι μόνο της δημοτικής αρχής.  Πρέπει όλοι να γίνουμε κοινωνοί και συμμέτοχοι για να είναι καθαρή η πόλη και τα χωριά μας.

Από τη μία ως Δήμος πράττουμε τα δέοντα για να βελτιώσουμε την εικόνα όλων των κοινοτήτων  μας, με αποκομιδή των απορριμμάτων στους προβλεπόμενους χρόνους,  με τον στόλο απορριμματοφόρων και άλλων μηχανημάτων (σκούπες, πλυστικά κ.α.) που διαθέτουμε και φυσικά με ανθρώπινο δυναμικό σε καθημερινή βάση στους δρόμους, από την άλλη όμως πολλές φορές παρατηρούμε ότι λείπει η παιδεία από τους πολίτες.

Γιατί το αναφέρω αυτό. Πολλές φορές έχει συμβεί οι κάδοι να είναι άδειοι αλλά γύρω από αυτούς να υπάρχουν πάρα πολλά σκουπίδια, μεταξύ των οποίων υλικά κατεδαφίσεων και μπαζών, που δεν αποκομίζονται από τον Δήμο, αλλά και βαριά αντικείμενα όπως καναπέδες, καρέκλες κ.α., χωρίς φυσικά να έχει ειδοποιηθεί νωρίτερα η αρμόδια υπηρεσία που θα καθορίσει τον τόπο και χρόνο απόρριψης-αποκομιδής.

Συμβαίνει, επίσης, ορισμένοι να απορρίπτουν απορρίμματα  σε χώρους που δεν επιτρέπεται.

Έχουμε εκδώσει τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου  ακόμα και σε φυλλάδια και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χρησιμοποιώντας κάθε ΜΜΕ και τα social media προωθούμε καλές πρακτικές και οδηγίες προς τους πολίτες, για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σ.Ν: Πείτε μου δύο με τρεις παρεμβάσεις που έγιναν ή θα γίνουν για το τουριστικό προϊόν της περιοχής;

Γ.Α: Βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας για να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να αξιοποιήσουμε το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής μας και να συμβάλλουμε στα έργα ανάδειξης των αρχαιολογικών μας χώρων αλλά και στην προβολή του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Παράλληλα προχωράμε στην υλοποίηση από μέρους μας σημαντικών έργων υποδομών και δράσεων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού.   Ακόμα, είμαστε στη διαδικασία σύνταξης του ετήσιου προγράμματος δράσης για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του Δήμου Θηβαίων, το οποίο θα περιλαμβάνει  και αρκετές δράσεις εξωστρέφειας. Επιπλέον, μία καλή ευκαιρία ανάδειξης και αξιοποίησης του τουριστικού μας προϊόντος είναι η διαδρομή φύσης και πολιτισμού της Π. Στ. Ελλάδας, που φέρει μάλιστα και το όνομα του Θηβαίου Βασιλιά Οιδίποδα, και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό, γιατί η ένδοξη αρχαία Θήβα, η ιστορία και ο πολιτισμός μας, τροφοδοτεί το σήμερα και γίνεται εφαλτήριο για νέα σημαντικά εγχειρήματα. Η Θήβα αποτελεί έναν από τους 7 κόμβους της διαδρομής και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ανταποκριθούμε σε ότι μας αντιστοιχεί.

Σ.Ν: Πιστεύετε ότι έχετε τηρήσει κάποιες από τις προεκλογικές δεσμεύσεις που είχατε εξαγγείλει;

Γ.Α: Μέσα σε διάστημα έξι μηνών θεωρώ ότι έχω οργανώσει ένα επιτελείο στελεχών για να ανταπεξέλθω στα προβλήματα του Δήμου Θηβαίων, ώστε να μπορέσω σε βάθος τετραετίας να υλοποιήσω το πρόγραμμά της δημοτικής μας αρχής, να το ενισχύσω, και φυσικά να μείνω συνεπής και να ολοκληρώσω τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις.

Σ.Ν: Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε σε όλους τους πολίτες με βάση τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε;

Γ.Α: Είμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου δημοτικοί σύμβουλοι. Είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους, να ακούσουμε τα προβλήματά τους, να συμβάλλουμε στη λύση τους και να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον. Σε ότι αφορά στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, έχουμε αναπτύξει τις κατάλληλες κοινωνικές δομές και τους στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Σ.Ν: Πιστεύετε πώς οι προσδοκίες των πολιτών ταυτίζονται καθόλου με τις δίκες σας παρεμβάσεις στα τυχόν ζητήματα που δημιουργούνται;

Γ.Α: Εύχομαι να εκπληρώνω τις προσδοκίες των δημοτών μου και πάντα να στέκομαι αντάξιος της εμπιστοσύνης που έδειξαν στο πρόσωπό μου.

Σ.Ν: Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή μας, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν όλο αυτό το χρονικό διάστημα που τηρείται τα καθήκοντά σας, οι επικοινωνιακές σας σχέσεις με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου είναι αρμονικές;

Γ.Α: Φυσικά και είναι αρμονικές και θα συνεχίσω να επιδιώκω να έχουμε μία εποικοδομητική και παραγωγική συνεργασία προς όφελος του πολίτη. Αυτή είναι άλλωστε η φιλοσοφία του «Κλεισθένη».

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *