Σχολή με καθηγητές φυσικής αγωγής από τον ΕΧΟΣ Αμφίκλειας

Σχολή με καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην χιονοδρομία διαθέτει για τα μέλη και τους αθλητές του ο Ελληνικός Χιονοδρομικός Σύλλογος (ΕΧΟΣ) Αμφίκλειας, με σκοπό την προώθηση των παιδιών στον αθλητισμό και την επαφή με τη φύση, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του. Παράλληλα τονίζει όλες τις δράσεις του και επισημαίνει τα σχέδια του για […]

3 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Σχολή με καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην χιονοδρομία διαθέτει για τα μέλη και τους αθλητές του ο Ελληνικός Χιονοδρομικός Σύλλογος (ΕΧΟΣ) Αμφίκλειας, με σκοπό την προώθηση των παιδιών στον αθλητισμό και την επαφή με τη φύση, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του. Παράλληλα τονίζει όλες τις δράσεις του και επισημαίνει τα σχέδια του για το μέλλον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί φίλοι

Ο Ε.Χ.Ο.Σ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ) έχει μια παρουσία σχεδόν 45 ετών στις δράσεις βουνού.

Τα τελευταία 4 χρόνια το νέο ΔΣ έχει αναζωογονήσει τον σύλλογο και προσθέτει δράσεις χειμερινές και θερινές.

Αναλάβαμε οργανώσαμε και υλοποιήσαμε για 3 συνεχόμενα χρόνια σε συνεργασία με την ομοσπονδία, την περιφέρεια, την εταδ (χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού), σχολές σκι και καταστήματα ενοικιάσεων σκι την δράση χιονονιφάδα. Παιδιά Δημοτικού σχολείου από την Εύβοια, την Βοιωτία, την Φωκίδα, την Φθιώτιδα και την Ευρυτανία ανέβηκαν στο χιονοδρομικό και   έκαναν μια μέρα μάθημα σκι , αξιολογηθήκαν από ειδικούς και λάβανε το διαβατήριο τους στην χιονοδρομία.

Η δράση αυτή στα 3 χρόνια είχε σαν αποτέλεσμα να περάσουν από την περιοχή μας εκατοντάδες παιδιά για να πάνε στο Χιονοδρομικό με ενδιάμεσο σταθμό την Αμφίκλεια.

Από φέτος την προπόνηση των μελών/αθλητών του συλλόγου στην δράση αλπικό σκι την αναλαμβάνει αναγνωρισμένη σχολή με καθηγητές φυσικής  αγωγής ειδικότητας στην χιονοδρομία. Σκοπός είναι να μάθουν τα παιδιά σκι ευρωπαϊκού επίπεδου και να προωθήσουμε τα παιδιά στον αθλητισμό και την επαφή με την φύση.

Όσα παιδιά επιθυμούν να προχωρήσουν σε αθλητικό τμήμα τους δίνουμε την δυνατότητα να συμμετέχουν σε αθλητικά camp που διοργανώνονται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Καθιερώσαμε μια προπονητική εκδρομή σε χιονοδρομικό του εξωτερικού πέρσι πήγαμε όλοι μαζί στο Bansko και φέτος οργανώνουμε τέλος Φεβρουαρίου Pamprovo ή άλλο χιονοδρομικό.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου ετοιμάζουμε ένα τμήμα ορειβατικού σκι.

Είμαστε στην διαδικασία ανανέωσης όλου του χιονοδρομικού εξοπλισμού και ετοιμάζουμε και την επίσημη στολή του συλλόγου.

Καθιερώσαμε ένα μοναδικό προ- πρωτοχρονιάτικο πάρτι για τους μικρούς μας φίλους το όποιο γίνεται κάθε χρόνο τις τελευταίες ημέρες του χρόνου (ανάλογα τον καιρό) στον εξωτερικό χώρο στην κεντρική πλατειά της Αμφίκλειας με συμμέτοχη μικρών και μεγάλων, με animater, face painting, κλόουν, Άι Βασίλη, ζεστό κρασί και πολύ μουσική (δυστυχώς φέτος λόγω δυσμενών συνθηκών ακυρώθηκε).

Προσθέσαμε 3 νέες θερινές πεζοπορείες στην ευρύτερη περιοχή (μπαρουτοσπηλια, αγιαρσαλη Τιθορεας , πανσελληνος την Λιακουρα κα)

Σχετικά με την κοινωφελή/πολιτιστική  δράση του συλλόγου 

  1. Εξασφαλίζουμε εκπτωτική τιμολογιακή πολιτική στις κάρτες του χιονοδρομικού και στο μειωμένο κόστος συμμετοχή των μελών ώστε να είναι προσιτό σε περισσότερο κόσμο.
  2. Διοργανώνουμε συνεχίζοντας την παράδοση κάθε χρόνο την θεια Λειτουργιά στην αγιαρσαλη.
  3. Κάθε χρόνο συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του Δήμου.
  4. Σχεδιάζουμε την δημιουργία μουσείου χιονοδρομίας οπού προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε υλικό (όποιος θέλει να συνεισφέρει η να προσφέρει κάτι σχετικό με την χιονοδρομία/ορειβασία/πεζοπορία /δράσεις βουνού από εξοπλισμό /φωτογραφία/εργαλεία μπορεί να απευθυνθεί στο ΔΣ του συλλόγου 2234022640).
  5. Οργανώνουμε και προετοιμάζουμε την δημιουργία ενός γυμναστηρίου για τα εγγεγραμμένα μελή του συλλόγου.

Πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη σελίδα του συλλόγου στο

facebook @exosamfiklias

Τηλ. Επικοινωνιας: 2234022640

Email: exosAmfiklias@gmail.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024