Χωρίς λύσεις έληξε η σύσκεψη σχετικά με τον αναδασμό του Μόρνου

Ο Βουλευτής Φωκίδας, Ιωάννης Μπούγας, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνο Σκρέκα, στο γραφείο του, παρουσία του αρμόδιου Διευθυντή Τεχνικών Έργων και Υποδομών του Υπουργείου, Αθανασίου Πετρόγιαννη, σχετικά με το έργο του αναδασμού του Μόρνου («Δίκτυο Ανοικτών Διωρύγων πεδιάδος Μόρνου»), όπου συζητήθηκαν τα υφιστάμενα προβλήματα, καθώς και οι τρόποι επίλυσής τους εκ […]

21 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Ο Βουλευτής Φωκίδας, Ιωάννης Μπούγας, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνο Σκρέκα, στο γραφείο του, παρουσία του αρμόδιου Διευθυντή Τεχνικών Έργων και Υποδομών του Υπουργείου, Αθανασίου Πετρόγιαννη, σχετικά με το έργο του αναδασμού του Μόρνου («Δίκτυο Ανοικτών Διωρύγων πεδιάδος Μόρνου»), όπου συζητήθηκαν τα υφιστάμενα προβλήματα, καθώς και οι τρόποι επίλυσής τους εκ μέρους του Υπουργείου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Γεώργιος Δελμούζος, αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας, Πέγκυ Αραβαντινού-Τζε, ειδική σύμβουλος περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Ευθύμιος Κωνσταντίνου, πρόεδρος Μανάγουλης, Αντώνιος Γιαννόπουλος, πρόεδρος Μαλαμάτων, καθώς και τα εξής μέλη δ.σ. του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων πεδιάδος Μόρνου: Ευάγγελος Καραμπάρμπας – πρόεδρος, Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος – γραμματέας, Δημήτριος Τρουμπούκης – μέλος.

Τα παραπάνω αναφέρει σχετική ανακοίνωση, χωρίς όμως να αναφέρεται πουθενά ποιο ήταν το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης συνάντησης, για ένα έργο που εδώ και πολλά χρόνια κρατά δέσμιους δεκάδες ιδιοκτήτες γης. Η συνάντηση δυστυχώς δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα ουσίας, καθώς δεν έγινε κάποια πρόταση για το κομμάτι του έργου που τους αφορά. Μετά και την ανάληψη από την Περιφέρεια της αρμοδιότητας να προχωρήσει στις εργασίες που υπολείπονται, αυτό που αφορά το υπουργείο είναι το τι πρόκειται να συμβεί με τις εργασίες εκείνες οι οποίες έγιναν, και οι οποίες όμως ουδέποτε έως σήμερα ελέγχθηκαν αλλά και το έργο, ως έργο, ποτέ δεν παραλήφθηκε. Μένει ανοιχτό λοιπόν το ενδεχόμενο νέας συνάντησης περιμένοντας κάποια πρόταση από την πλευρά του υπουργείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024