,

Σκορδοστούμπι μελιτζάνα

Συστατικά 1 kg. μελιτζάνες 1 kg. ντομάτες κόκκινες τριμμένες 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 6 σκελίδες σκόρδο 250 gr. ντόπιο τυρί Ζακύνθου ζάχαρη κρυσταλλική ρίγανη ελαιόλαδο αλάτι – πιπέρι στην γεύση Εκτέλεση Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες ή σε φέτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για μισή ώρα περίπου σε ένα σουρωτήρι για να […]

10 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Συστατικά

1 kg. μελιτζάνες

1 kg. ντομάτες κόκκινες τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

6 σκελίδες σκόρδο

250 gr. ντόπιο τυρί Ζακύνθου

ζάχαρη κρυσταλλική

ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι – πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες ή σε φέτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για μισή ώρα περίπου σε ένα σουρωτήρι για να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί . Όταν τελειώσουμε το τηγάνισμα αφαιρούμε από το τηγάνι το λάδι και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την αφήνουμε για μερικά λεπτά σε χαμηλή φωτιά να απορροφήσει τα υγρά της. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι λάδι περίπου, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και την ζάχαρη. Αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο, προσέχοντας μήπως χρειαστεί λίγο νερό. Προσθέτουμε στη σάλτσα τις μελιτζάνες και το τυρί κομμένο σε χοντρούς κύβους ή χοντροτριμμένο και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη. Προαιρετικά για να τις κάνετε λίγο διαφορετικές μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο κρεμμυδάκι και εάν θέλετε πιο εξωτικές λίγο σουσάμι.

Προτείνουμε να το Συνοδεύσετε με Ροζέ κρασί κατά προτίμηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024