10 βάρκες με 400 άτομα, έστειλε ο Ερντογάν στην Μυτιλήνη

Εκρηκτική είναι η κατάσταση και στη Μυτιλήνη καθώς πρόσφυγες και μετανάστες φθάνουν συνεχώς από τα τουρκικά παράλια και οι κάτοικοι προσπαθούν να εμποδίσουν την είσοδο τους στο ΚΥΤ της Μόριας. Σε φανερά εξαθλιωμένη κατάσταση και στην πλειοψηφία τους Αφρικανοί είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που από το πρωί βγαίνουν σε κάθε σημείο της βόρειας […]

1 Μαρτίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Εκρηκτική είναι η κατάσταση και στη Μυτιλήνη καθώς πρόσφυγες και μετανάστες φθάνουν συνεχώς από τα τουρκικά παράλια και οι κάτοικοι προσπαθούν να εμποδίσουν την είσοδο τους στο ΚΥΤ της Μόριας.

Σε φανερά εξαθλιωμένη κατάσταση και στην πλειοψηφία τους Αφρικανοί είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που από το πρωί βγαίνουν σε κάθε σημείο της βόρειας και της ανατολικής Λέσβου. Ακόμα και στην παραλία του Απελή λίγα μέτρα από το λιμάνι της Μυτιλήνης!

Όπως αναφέρει το σάιτ stonisi.gr από τα χαράματα υπήρξαν 10 περιστατικά που έφεραν στις ακτές περίπου 400 ανθρώπους. Πολλοί από τους οποίους είναι παιδιά. Όπως δήλωναν ειδοποιήθηκαν προχθές και χθες το πρωί στην Κωνσταντινούπολη όπου διέμεναν και μεταφέρθηκαν με κάθε πρόσφορο μέσο στις ακτές, με λεωφορεία ακόμα και με υπερφορτωμένα ΙΧ και με δίκυκλα! Το κόστος του ταξιδιού τους είναι 1500 με 2000 δολάρια ΗΠΑ ή ότι άλλο αντικείμενο αξίας μπορούν να δώσουν έναντι αυτού του ποσού. Πολλοί από τους αφιχθέντες μιλάνε για ένστολους αλλά και ένοπλους που βρίσκονται στα σημεία αναχώρησης, ενώ ας σημειωθεί ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία όσοι έρχονται, ακόμα και τα μικρά παιδιά δεν φοράνε σωσίβια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024
27 Μαρτίου 2024