Ειδήσεις από τη Βόρεια Εύβοια

Του Δημήτρη Μήτρου Σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας καταγράψαμε την άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει το Υδροθεραπευτήριον των “Αγίων Αναργύρων”, ένα κτήριο της Σχολής Τσίλερ στη Λουτρόπολη Αιδηψού, καθώς και το τρίπτυχο υποδομών που ζητούν οι Τουρ Οπερέιτορς για τους πελάτες τους κι αδυνατεί να παράσχει η πόλη, επάνω στην αστυνομική προστασία, την πλήρη τραπεζική κάλυψη, […]

4 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Του Δημήτρη Μήτρου

  • Σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας καταγράψαμε την άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει το Υδροθεραπευτήριον των “Αγίων Αναργύρων”, ένα κτήριο της Σχολής Τσίλερ στη Λουτρόπολη Αιδηψού, καθώς και το τρίπτυχο υποδομών που ζητούν οι Τουρ Οπερέιτορς για τους πελάτες τους κι αδυνατεί να παράσχει η πόλη, επάνω στην αστυνομική προστασία, την πλήρη τραπεζική κάλυψη, και την αρτιότητα στην υγεία. Όμως τα προβλήματα στην Αιδηψό είναι πολλά, γιαυτό και η φθίνουσα πορεία της στον ιαματικό τουρισμό, παρότι ο ιδιωτικός τομέας έχει “προσφέρει” περισσότερα από 10 ξενοδοχεία – SPA, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Ο κρατισμός, με τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του Δημοσίου, διαχρονικά, παρά τις μεγάλες από τον υπερσύχρονο πάλαι ποτέ Υδροθεραπευτήριο της, εισπράξεις, δεν προχώρησε σε επανεπενδύσεις στο συγκρότημα, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του. Το οποίο χρειάζεται επιμήκυνση και του χρόνου λειτουργίας του, όπως και σωστή, αριθμητικά, στελέχωση των υπηρεσιών του. Γιατί αν είναι να λειτουργεί μόνο τους θερινούς μήνες, ενώ σε άλλες χώρες τα υδροθεραπευτήρια ξεπερνούν τους εννέα, τότε ο Ιαματικός τουρισμός δεν “έχει θέση” στην Αιδηψό, δεν “έχει θέση’ στην Ελλάδα. Και αν ο Ιαματικός τουρισμός φθίνει στην Λουτρόπολη, πως θα βοηθηθούν οι 5 – 6 εναλλακτικές μορφές του, που μπορεί να προσφέρει η ευρύτερη περιοχή; Τώρα η θέση του Βουλευτή κ. Θ. Ζεμπίλη για την “Αιδηψό, πανευρωπαϊκό κέντρο θερμαλισμού” είναι θετικότατη, αρκεί να εκριζωθούν μέσα από την κυβέρνηση τα προβλήματα, στα οποία κατά καιρούς έχουμε αναφερθεί.

  • Πλήγμα για τον τουρισμό της Λουτρόπολης, η ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, αφού εν πολλοίς επρόκειτο για μια κατάργηση του τριημέρου της Κ. Δευτέρας. Και μπορεί ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού, να μην έδωσε άλλοθι στην Πολιτεία, ότι σαμποτάρει τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας, όμως οι ρομαντικοί εθελοντές του καρναβαλιού, οι καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης, καθώς και οι ξενοδόχοι “φέρονται” τουλάχιστον αποκαρδιωμένοι, απ’ την εξέλιξη του τριημέρου.

  • Πρόλαβε και γλέντησε, όπως πρέπει, τις Απόκριες, σε γνωστό καφέ της έδρας του Δήμου, η Πολιτιστική Κίνηση Γυναικών Ιστιαίας. Σπιτικοί μεζέδες, παραδοσιακές πίτες και καλό κρασί, με μπόλικο κέφι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024