Στην Άμφισσα εκδικάζονται δύο υποθέσεις για ασέλγεια

Στο ακροατήριο των Δικαστηρίων έφθασαν την Τετάρτη 4 Μαρτίου δύο υποθέσεις που σε διαφορετική χρονική στιγμή συγκλόνισαν την τοπική κοινωνία της Φθιώτιδας και όχι μόνο, για ασέλγεια σε βάρος κοριτσιών ΑμεΑ (το ένα ανήλικο) στη Λαμία και σε χωριό της Ανατολικής Φθιώτιδας. Η πρώτη υπόθεση εκδικάζεται στην Άμφισσα και αφορά την υπόθεση του 54χρονου επαγγελματία και […]

4 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Στο ακροατήριο των Δικαστηρίων έφθασαν την Τετάρτη 4 Μαρτίου δύο υποθέσεις που σε διαφορετική χρονική στιγμή συγκλόνισαν την τοπική κοινωνία της Φθιώτιδας και όχι μόνο, για ασέλγεια σε βάρος κοριτσιών ΑμεΑ (το ένα ανήλικο) στη Λαμία και σε χωριό της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Η πρώτη υπόθεση εκδικάζεται στην Άμφισσα και αφορά την υπόθεση του 54χρονου επαγγελματία και δημόσιου υπαλλήλου από τη Λαμία που φέρεται να εξέδιδε την κόρη του που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, σε φίλους του που επίσης έχουν προφυλακιστεί για την ίδια υπόθεση.

Ο μεγάλος αδερφός της 19χρονης σήμερα κοπέλας που είναι γνωστός ηθοποιός και είχε ξεφύγει από την κατάσταση που βίωνε η υπόλοιπη οικογένεια στα χέρια του «πατέρα», είχε καταγγείλει στην αστυνομία τα όσα είχαν πέσει στην αντίληψή του.

Η Εισαγγελία διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας με τη συνδρομή παιδοψυχολόγων κατάφεραν να πάρουν καταθέσεις από το κορίτσι ΑμεΑ, τα υπόλοιπα αδέλφια του και το στενό συγγενικό περιβάλλον.

Τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, έφεραν ως αποτέλεσμα την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους τρεις Λαμιώτες, με τις κακουργηματικές κατηγορίες της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση για τους δύο πελάτες και της απλής συνέργειας σε κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση για τον «πατέρα».

Η δεύτερη υπόθεση εξετάζεται στο Μικτό Ορκωτό Λαμίας και αφορά 75χρονο από χωριό της Ανατολικής Φθιώτιδας που κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε 23χρονο κορίτσι με νοητική υστέρηση.

Την καταγγελία είχε κάνει η γιαγιά του κοριτσιού που μεγαλώνει δύο κορίτσια με νοητική υστέρηση και αφορούσε γείτονα που εκμεταλλευόταν την κατάσταση του κοριτσιού για να βγάζει τα αρρωστημένα ένστικτά του.

Μάλιστα στην κατάθεσή του το κορίτσι παρακαλούσε τους εισαγγελικούς λειτουργούς να τον τιμωρήσουν ώστε να μην έλθει ξανά πάνω της, καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία ο κατηγορούμενος είχε ενεργήσει επί αυτού συνουσία τουλάχιστον 8 φορές από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Απρίλιο του ίδιου έτους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024