Συνάντηση του Σπύρου Πνευματικού με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια

Για την πορεία του κορωνοϊού καθώς και για τοπικά θέματα της Εύβοιας συζήτησε ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Πνευματικός με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, σε συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Υγείας. Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Πνευματικό για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τον κορωνοϊό καθώς και για το σχέδιο […]

4 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Για την πορεία του κορωνοϊού καθώς και για τοπικά θέματα της Εύβοιας συζήτησε ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Πνευματικός με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, σε συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Πνευματικό για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τον κορωνοϊό καθώς και για το σχέδιο δράσης του Υπουργείου για τον περιορισμό της νόσου που είναι ήδη σε εξέλιξη.

Ο κ. Πνευματικός έθεσε το ζήτημα της δημιουργίας μονάδας τεχνητού νεφρού στην Κάρυστο, για την κάλυψη των αναγκών των νεφροπαθών στην περιοχή, βάσει της πρότασης που έχει ήδη κατατεθεί στο Υπουργείο από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καρύστου και την 5η ΥΠΕ. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα τις δυνατότητες χρηματοδότησης του έργου μέσω προγραμμάτων ΣΔΙΤ.

Επιπλέον, οι δύο άνδρες συζήτησαν για την επικείμενη έναρξη λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας και την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες περαιτέρω στελέχωσης, δεδομένου ότι η δυναμικότητα του νέου νοσοκομείου θα είναι αυξημένη καθώς επίσης και για το θέμα του εξοπλισμού που θα χρειαστεί.

Τέλος, ο βουλευτής αναφέρθηκε και στις πιέσεις που ασκούνται στις τοπικές δομές υγείας, ιδίως στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, από τις ανάγκες περίθαλψης των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται σε δομές της Εύβοιας και καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο. κ. Υπουργός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις του κ. Πνευματικού και δεσμεύτηκε να εξετάσει τα θέματα που του έθεσε σχετικά με τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης στην Εύβοια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024