, ,

Στα μονοπάτια των γεύσεων ΄΄ερωτήσεις / απαντήσεις΄΄ 14/03/2020

΄΄ κάθε εβδομάδα θα απαντώ  σε 10 ερωτήσεις σας, ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την Μαγειρική και την Ζαχαροπλαστική που θα μπορείτε να μου τις στέλνεται μέσω fb https://www.facebook.com/Ex.Consultant.Chefs/ – email: info@paraschosaxiotis.gr, ή σε μήνυμα στο κινητό μου 6948046207, και την επόμενη εβδομάδα θα σας έχω όλες τις απαντήσεις. ΄΄ Μαρία από Λιδωρίκι Για ένα τέλειο ριζότο; Χρησιμοποιήστε ρύζι […]

15 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

΄΄ κάθε εβδομάδα θα απαντώ  σε 10 ερωτήσεις σας, ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την Μαγειρική και την Ζαχαροπλαστική που θα μπορείτε να μου τις στέλνεται μέσω fb https://www.facebook.com/Ex.Consultant.Chefs/ – email: info@paraschosaxiotis.gr, ή σε μήνυμα στο κινητό μου 6948046207, και την επόμενη εβδομάδα θα σας έχω όλες τις απαντήσεις. ΄΄

Μαρία από Λιδωρίκι Για ένα τέλειο ριζότο; Χρησιμοποιήστε ρύζι τύπου Arborio, το οποίο είναι ιδανικό για ριζότο και ζωμό κρέατος, κοτόπουλου ή λαχανικών. Μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτοντας από το ζωμό κάθε λίγο μέχρι το ρύζι να το απορροφήσει.
Στρατούλα από Σκύρο Τι πρέπει να κάνω για να φουσκώσει το σουφλέ; Κατά την προετοιμασία του σουφλέ όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να μην περιέχουν υγρά και τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σπάστε τα αυγά και ανακατέψτε τους κρόκους των αυγών. Τοποθετήστε το σουφλέ στο φούρνο και ψήστε το σε χαμηλή θερμοκρασία. Καλό θα ήταν να μην ανοίγετε τον φούρνο, ειδικά το πρώτο μισάωρο  του ψησίματος.
Νίκος από Εύβοια Τι πρέπει να προσέξω όταν αγοράζω γαρίδες και αστακούς; Γαρίδες και αστακοί πρέπει έχουν έντονο χρώμα είτε κόκκινο είτε μαύρο για να θεωρηθούν καλές. Προσοχή: πρέπει το κεφάλι τους να μη δείχνει μαύρο και να μην μυρίζουν μπαγιάτικα ή αμμωνία. Επίσης ελέγξτε την ένωση του κεφαλιού με το σώμα η οποία να πρέπει να είναι λευκή κι όχι γκρι.
Κωνσταντίνα από Λαμία Για να μην κόψει η κρέμα γάλακτος στο φαγητό; Αν θέλετε να προσθέσετε κρέμα γάλακτος σε φαγητό που περιέχει σάλτσα ντομάτας, για να μην κόψει προσθέστε σταδιακά τη σάλτσα στην κρέμα γάλακτος και όχι το αντίθετο ή προσθέστε στην κρύα κρέμα γάλακτος λίγο αλεύρι ή κορν φλάουρ. Στη συνέχεια χτυπήστε καλά το μίγμα, ρίξτε το στο φαγητό και ανακατέψτε καλά.
Γιάννα από Καρπενήσι Για να μη σπάσει το αυγό μου ενώ βράζει; Θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι από το ψυγείο. Επίσης βάλτε μέσα στο νερό που βράζει ένα κουταλάκι.
Λάμπρος από Πολιτικά Πως μπορώ να ξεχωρίσω τα φρέσκα μαλάκια; Τα μαλάκια δεν είναι φρέσκα όταν είναι κοκκινωπά και μαλακά. Τα ωμά χταπόδια πρέπει να είναι σκληρά, και με χρώμα γκρι – άσπρο για να θεωρούνται φρέσκα ενώ οι σουπιές και τα καλαμάρια πρέπει να έχουν σφριγηλό κρέας και το χρώμα του ψαχνού τους να είναι κατάλευκο. Ακόμη μία ένδειξη ότι τα μαλάκια είναι φρέσκα είναι το μελάνι τους. Όσο πιο πολύ μελάνι έχουν, τόσο πιο φρέσκα είναι.
Ιωάννα  από Χαλκίδα Πως θα τα διαλέξουμε!!!!!! τα φρέσκα οστρακοειδή; Φρέσκα όστρακα είναι εκείνα τα οποία δείχνουν σημάδια ζωής όταν προσπαθείτε να τα ανοίξετε. Είναι κλειστά ή κλείνουν μόλις ενοχληθούν και ανοίγουν μετά το βράσιμο ή το άχνισμα. Όταν τα ανοίγεται η σάρκα τους πρέπει να είναι γερά προσκολλημένη στο κέλυφος, υγρή και άοσμη ενώ για να διαπιστώσετε αν είναι ζωντανά και αν αντιδρούν ρίξτε πάνω τους λίγες σταγόνες λεμόνι.
Γιασεμή από Ερέτρια Συμβουλή για Έξυπνα παγάκια. Σε φαγητό και σε ποτά; Αν χρησιμοποιείτε λευκό κρασί, λεμόνι ή τοματοχυμό όταν μαγειρεύετε, μπορείτε να τα βάλετε σε παγοκύστες. Έτσι όταν θα τα χρειαστείτε, θα ρίχνετε ένα παγάκι από αυτά στο φαγητό.

Αν θέλετε να έχετε εντυπωσιακά παγάκια στο ποτό σας, βάλτε στη θήκη με τα παγάκια λίγες σταγόνες μέντας, γρεναδίνης ή λεμονιού.

Ελισάβετ  από Χαλκίδα Για επιτυχία στο κέικ μου; Πρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο και ο φούρνος καλά προθερμασμένος. Αποφεύγετε να ανοίγετε πολλές φορές το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ελέγχετε τη διαδικασία τοποθετώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας.
Ξανθή από Κάτω Θήβα Πως μπορώ να ξεχωρίσω το φρέσκο ψάρι; Για να ελέγξετε εάν τα ψάρια είναι φρέσκα μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα: Ελέγχετε πρώτα τα μάτια του ψαριού να είναι λαμπερά και τα βράγχιά του να έχουν σκούρο κόκκινο χρώμα ή ροζ και να είναι υγρά. Τέλος, αν το πιέσετε με το δάχτυλο και το κρέας του ψαριού επανέλθει γρήγορα στην αρχική του κατάσταση, τότε το ψάρι έχει σάρκα ελαστική και είναι φρέσκο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024