Υπουργείο Εργασίας: 41.000 απολύσεις σε 15 ημέρες

Ξεπερνούν τις 41.000 οι απολύσεις το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, σύμφωνα με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις αρχές του μήνα μέχρι σήμερα απολύθηκαν 115.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, ενώ προσλήφθηκαν 75.000. Το φαινόμενο εντάθηκε σταδιακά μετά την μερική αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεων και κορυφώθηκε τη […]

20 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Ξεπερνούν τις 41.000 οι απολύσεις το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, σύμφωνα με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις αρχές του μήνα μέχρι σήμερα απολύθηκαν 115.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, ενώ προσλήφθηκαν 75.000. Το φαινόμενο εντάθηκε σταδιακά μετά την μερική αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεων και κορυφώθηκε τη Τετάρτη με την πλήρη αναστολή της λειτουργίας όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση «Η εικόνα της αγοράς εργασίας έως σήμερα για το μήνα Μάρτιο είναι απογοητευτική έως τραγική. Όπως τόνισε και στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός, οι επιχειρηματίες δεν πρέπει αναίτια και αδικαιολόγητα να προχωρούν σε απολύσεις και να εκδηλώνουν καταχρηστικές συμπεριφορές». Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε πως «όλα τα ευνοϊκά μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις συνδέονται άρρηκτα με ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας».

Υπολογίζεται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι πλήττονται σφοδρά από την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ: mononews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024