Ειδήσεις από την Βόρεια Εύβοια

Του Δημήτρη Μήτρου Ακούμε διαρκώς για τα νησιά στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου, με τις ιδιαίτερες συνθήκες στις δομές υγείας λόγω κορωνοϊού και τα ελάχιστα δρομολόγια των πλοίων, ενώ το πρόβλημα κατοικοεδρεύει σε απόσταση μόλις δύο ωρών από την Αθήνα στην βόρεια Εύβοια. Εδώ όπου το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας παρ’ό,τι διαθέτει, από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια […]

27 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Του Δημήτρη Μήτρου

  • Ακούμε διαρκώς για τα νησιά στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου, με τις ιδιαίτερες συνθήκες στις δομές υγείας λόγω κορωνοϊού και τα ελάχιστα δρομολόγια των πλοίων, ενώ το πρόβλημα κατοικοεδρεύει σε απόσταση μόλις δύο ωρών από την Αθήνα στην βόρεια Εύβοια. Εδώ όπου το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας παρ’ό,τι διαθέτει, από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας – Στερεάς, έναν αριθμό στυλέων δεν μπορεί να μεταφέρει δείγματα υποψηφίων κρουσμάτων στο νοσοκομείο αναφοράς της Λάρισας και σε αυτό της Λαμίας λόγω άρνησης των ταχυδρομικών εταιρειών στην περιοχή. Έτσι για τη πραγματοποίηση των τεστ, οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας οδηγούνται στο νοσοκομείο της Ευβοϊκής πρωτεύουσας. Αλλά από ποιο δρόμο; Από αυτόν των Λουτρών Αιδηψού – Χαλκίδας, που έχει απαγορευτικό σήμα και η εποχούμενοι κινούνται με δική τους ευθύνη; Και όσο για τα δρομολόγια των φέρι προς Αρκίτσα και Γλύφα, λόγω της κατάστασης έχουν αραιώσει κατά πολύ. Ποιο αρχιπέλαγος Αιγαίου, λοιπόν, βόρεια Εύβοια, αγαπημένοι μου διαδικτυακοί φίλοι.
  • Τα παράπονά τους εκφράζουν στα Stereanews οι αγρότες της βόρειας Εύβοιας, για την απουσία των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, διαχρονικά, στην κατεύθυνση παραγωγής τοπικών προϊόντων και στο πού αυτά. Βεβαίως δεν αναφέρονται σε κινήσεις που θα χρειαστούν σημαντικά κονδύλια. Απλά αναφέρονται σε μια “χαρτογράφηση” μικροκλιμάτων της περιοχής. Και ο πληθυντικός αριθμός σωστός, επειδή η βόρεια Εύβοια διαθέτει πλούσιο ανάγλυφο, επομένως το μικροκλίμα δεν είναι παντού το ίδιο. Το τελευταίο παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του κάθε προϊόντος κι είναι “ταυτισμένο” με τις δικές μας ποικιλίες κι ελάχιστα με τις ξένες. Μια χαρτογράφηση λοιπόν θα δείξει τί ποιοτικό προϊόν μπορεί να παράξει η κάθε περιοχή της βόρειας Εύβοιας και το γιατί. Ο Ταξιάρχης π.χ ξέρουμε ό, τι προσφέρει τα καλύτερα σύκα, ο Βουτάς τα πιο νόστιμα μήλα και τα Γιάλτρα τα γευστικότερα σταφύλια με το ανάλογο κρασί. Όλα αυτά πλέον, μέσα από επιστημονικές κατευθύνσεις τονίζουν οι αγρότες.
  • Χωρίς πινακίδες οδηγούσε ΙΧΦ αυτονίκητο, ημεδαπός στην Ιστιαία κι έγινε αντιληπτός από άνδρες του Α.Τ. της πόλης. Στον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε, ό, τι το όχημα ήταν κλεμμένο από τον Αλμυρό Μαγνησίας. Φυσικά το αυτοκίνητο κατασχέθηκε, για να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του και ο οδηγός συνελήφθη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024