Βασίλης Κικίλιας και Νίκος Δένδιας χαίρουν μεγάλης αποδοχής από τους Έλληνες πολίτες

Βασίλης Κικίλιας και Νίκος Δένδιας χαίρουν άκρας εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό τόσο για αποφασιστικότητα αλλά και αεικινησία για τον περιορισμό του κορονοϊού, όσο και για τους πολύ προσεκτικούς και διπλωματικούς χειρισμούς στην περίπτωση του μεταναστευτικού και των τουρκικών παραβιάσεων. Πέραν όμως της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, οι δύο προαναφερθέντες υπουργοί απολαμβάνουν και την εμπιστοσύνη […]

27 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Βασίλης Κικίλιας και Νίκος Δένδιας χαίρουν άκρας εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό τόσο για αποφασιστικότητα αλλά και αεικινησία για τον περιορισμό του κορονοϊού, όσο και για τους πολύ προσεκτικούς και διπλωματικούς χειρισμούς στην περίπτωση του μεταναστευτικού και των τουρκικών παραβιάσεων.

Πέραν όμως της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, οι δύο προαναφερθέντες υπουργοί απολαμβάνουν και την εμπιστοσύνη του κόμματος για την από κοινού πορεία στην αντιμετώπιση αυτών των αλληλένδετων ζητημάτων.

 

Σύμφωνα με μετρήσεις, ο ελληνικός λαός παρακολουθώντας αλλά και εκτιμώντας τις κινήσεις των υπουργών, 61% των πολιτών προσδιορίζει τις πολιτικές κινήσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ως θετικές, ενώ αμέσως μετά βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με ποσοστό 58%, σύμφωνα με τη Metron Analysis. Επιπλέον ακολουθούν και μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με ποσοστό αποδοχής 54%, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας συγκεντρώνοντας το 52%, ενώ ακολουθεί ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με ποσοστό αποδοχής 51%, κλείνοντας την πρώτη πεντάδα.

Ωστόσο, και η αποδοχή των υπόλοιπων υπουργών που συνδέονται με τον κορονοϊό και την τουρκική παραβατικότητα είναι αυξημένη, με τον υπουργός Εργασίας Γιάννη Βρούτση, να ακολουθεί με 47% αποδοχής των πολιτών, ακολουθώντας ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με ποσοστό απήχησης 46%, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με 45%, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με 44% και τέλος ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με 43% αποδοχής των πολιτών.

Τα ποσοστά των ανωτέρω υπουργών επαληθεύονται και από τις απαντήσεις των πολιτών σε ερωτήσεις για τον κορωνοϊό και την Τουρκία. Συγκεκριμένα, «την ίδια στιγμή που υπάρχει ο κίνδυνος διάδοσης του κορονοϊού, δίνεται και η μάχη για την υπεράσπιση των συνόρων μας απέναντι στην ασύμμετρη απειλή από την στάση του Ερντογάν χρησιμοποιώντας μετανάστες. Εσείς είστε ικανοποιημένος/ η από την στάση, τις διεθνείς πρωτοβουλίες και την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης απέναντι σ΄ αυτή την απειλή;». Το 62,7% απάντησε «ναι» και το 21,2% «μάλλον ναι» με το «όχι» να βρίσκεται μόνο το 6,8%. Το άνωθεν ποσοστό γίνεται ακόμη ισχυρότερο όταν το 61,5% των πολιτών δηλώνει ότι δεν «είχε ξανααισθανθεί ποτέ τόσο φόβο, όσο τώρα με τον κορονοϊό», ενώ  μεγάλα ποσοστά έγκρισης συγκεντρώνει και η κίνηση για καθημερινή ενημέρωση του λαού από το «επιστημονικό επιτελείο που την έχει αναλάβει κεντρικά» υπό τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, με το 69,4% των πολιτών να εκφράζει «πολύ ικανοποιημένο» από την ενημέρωσή του κάθε απόγευμα στις 6 για τον κορωνοϊό και τις κινήσεις που γίνονται για την μείωση και τελικά εξάλειψη του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024