Υλικά:
1 kg. χταπόδι
1 κ. γλ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ. γλ. κόκκινο πιπέρι
1 κ. γλ. μπαχάρι
1 κ. γλ. πράσινο πιπέρι
1 κ. γλ. θυμάρι
1 κ. γλ. μαντζουράνα
1 κ. γλ. δεντρολίβανο
100 ml. ούζο
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι στην γεύση
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή γάστρα τοποθετούμε το χταπόδι και πασπαλίζουμε με όλα τα υλικά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το Ούζο και ψήνουμε για 60΄ λεπτά στον φούρνο και στους 160ο C, ώστε να μείνει με ελάχιστη σάλτσα, πηχτή και παχύρρευστη.
Αν έχει στεγνώσει εντελώς αφού το βγάλουμε από τον φούρνο προσθέτουμε λίγο νερό.
Αξιώτης Παράσχος
Θα συνεχίσουμε σήμερα και την επόμενη εβδομάδα με νηστίσιμα φαγητά γλυκά & Video.