Κριθαρότο με θαλασσινά

Συστατικά 500 gr. Κριθαράκι Μέτριο 12 γαρίδες no3 καθαρισμένες χωρίς κέλυφος 300 gr. καλαμαράκια σε ροδέλες 200 gr. μύδια σε ½ κέλυφος 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο 200 ml. λευκό κρασί 1.500 ml. καυτό νερό ελαιόλαδο αλάτι στην γεύση φρεσκοτριμμένο πιπέρι ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο Οδηγίες Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε […]

30 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Συστατικά

500 gr. Κριθαράκι Μέτριο

12 γαρίδες no3 καθαρισμένες χωρίς κέλυφος

300 gr. καλαμαράκια σε ροδέλες

200 gr. μύδια σε ½ κέλυφος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

200 ml. λευκό κρασί

1.500 ml. καυτό νερό

ελαιόλαδο

αλάτι στην γεύση

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα καλαμαράκια για 3-4 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο. Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα, αλατοπιπερώνοντάς τες. Τις μεταφέρουμε στο πιάτο με τα καλαμαράκια.

Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Το πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το Κριθαράκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Σταδιακά αρχίζουμε να ρίχνουμε σε 3-4 δόσεις το καυτό νερό, ανακατεύοντας συνέχεια. Περιμένουμε να απορροφηθεί η πρώτη δόση υγρών πριν ρίξουμε την επόμενη κ.ο.κ.

Μαζί με την τελευταία δόση υγρών προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μύδια και τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε απαλά. Όσο είναι ακόμα αρκετά ζουμερό το κριθαρότο προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό, πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αξιώτης Παράσχος

Video YouTube /  https://youtu.be/j1sRN8nXqFk

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024