Πέμπτη, Ιούνιος 4

Σύσκεψη για την προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από τον κορωνοϊό υπό τον Πρωθυπουργό

0

Τηλεδιάσκεψη με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για Θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο την προστασία ευάλωτων πολιτών από την επιδημία του κορωνοϊού και τις συνέπειές της.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Μπακογιάννη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος για την προστασία των αστέγων και των χρηστών ναρκωτικών. Έγινε αναφορά στη μέριμνα του Δήμου για την παράδοση προμηθειών στους δικαιούχους του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και γενικότερα σε όλους όσους έχουν ανάγκη λόγω των ειδικών συνθηκών. Συζητήθηκε επίσης η φροντίδα που παρέχεται από τον Δήμο στους τρόφιμους του Γηροκομείου Αθηνών.

«Χαιρόμαστε πολύ που βλέπουμε ότι και ο Δήμος έχει αγκαλιάσει πλήρως τη λογική των τηλεδιασκέψεων. Νομίζω θα τις καθιερώσουμε και μετά, αφού τελειώσει αυτή η κρίση. Αλλά θέλαμε να ακούσουμε τις πολύ ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες τις οποίες έχετε αναλάβει στο ζήτημα της προστασίας των αστέγων, των τοξικοεξαρτημένων», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως πρώτο μέλημα σε όλα τα γηροκομεία της χώρας πρέπει να είναι η απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών κανόνων και των συστάσεων του ΕΟΔΥ. Προσέθεσε πως οποιαδήποτε ηλικιωμένος εμφανίζει συμπτώματα που παραπέμπουν σε νόσο του αναπνευστικού θα πρέπει να μην έρχεται σε επαφή με άλλους έως ότου διαπιστωθεί εάν είναι φορέας του νέου κορονοϊού.

Από την πλευρά της, η κ. Μιχαηλίδου παρουσίασε το υπό κατάρτιση πρόγραμμα που προβλέπει την παροχή κουπονιών για αγορές τροφίμων στις οικογένειες που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων και ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το Υπουργείο ώστε τα γηροκομεία να στελεχωθούν με γρήγορους ρυθμούς με 500 επιπλέον υπαλλήλους και για τις αποφάσεις όσον αφορά την τρίμηνη παράταση της καταβολής αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων.

Τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουγό Άκη Σκέρτσο και την Υφυπουργό Εργασίας…

Gepostet von Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis am Montag, 30. März 2020

 

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση