Αγρότες & Αλιείς: Ενίσχυση 150 εκατ. ευρώ λόγω κορωνοϊού

Σε ένα πρώτο μέτρο ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, ύψους 150 εκατ. ευρώ, προχωράει η κυβέρνηση, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού. Το συγκεκριμένο ποσό, προέκυψε κατόπιν συνεννοήσεως των υπουργών Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης. Στην κατεύθυνση ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, αναμένονται οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί των […]

31 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Σε ένα πρώτο μέτρο ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, ύψους 150 εκατ. ευρώ, προχωράει η κυβέρνηση, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το συγκεκριμένο ποσό, προέκυψε κατόπιν συνεννοήσεως των υπουργών Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης. Στην κατεύθυνση ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, αναμένονται οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί των θεμάτων που ήγειρε ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ένωσης της 25ης Μαρτίου και αφορούν στην παροχή ευελιξίας για τη χρήση ποσών από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ).

Διευκρινίζεται ότι το ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ θα κατευθυνθεί στους πληττόμενους κλάδους, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο προσωρινός κανονισμός της ΕΕ και επομένως τα μέγιστα ποσά που μπορούν να διατεθούν για γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ανέρχονται στο όριο των 100.000 ευρώ και για αλιευτικές στο όριο των 120.000 ευρώ.

Προϋπόθεση της οικονομικής ενίσχυσης είναι η σύνδεση με τις επιπτώσεις που υφίστανται λόγω των διαταραχών στην αγορά, οι οποίες προέρχονται από τα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID19).

ΠΗΓΗ: Newmoney

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024