Αναστολή της καταμέτρησης προτείνει ο Σύλλογος Καταμετρητών ΔΕΗ

Την αναστολή της καταμέτρησης για εύλογο χρονικό διάστημα προτείνει στη Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ ο Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών – Εισπρακτόρων ΔΕΗ. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, οι καταμετρητές έρχονται σε επαφή με τους πελάτες με κίνδυνο είτε να νοσήσουν οι ίδιοι, είτε να μεταδώσουν αυτοί τον κορωνοϊό. Έπειτα, το πρόβλημα επιτείνεται από τον συνωστισμό των καταμετρητών […]

17 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Την αναστολή της καταμέτρησης για εύλογο χρονικό διάστημα προτείνει στη Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ ο Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών – Εισπρακτόρων ΔΕΗ. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, οι καταμετρητές έρχονται σε επαφή με τους πελάτες με κίνδυνο είτε να νοσήσουν οι ίδιοι, είτε να μεταδώσουν αυτοί τον κορωνοϊό. Έπειτα, το πρόβλημα επιτείνεται από τον συνωστισμό των καταμετρητών τις πρωινές ώρες στα Γραφεία Καταμέτρησης, όπου δεν έχει εφαρμοστεί το νέο σύστημα καταμέτρησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΚΕ-ΔΕΗ αναφέρει τα εξής: «Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών – Εισπρακτόρων ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ), με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις κρίσιμες ώρες που περνά η χώρα μας με την επιδημία κορωνοϊού, θέτει την υγεία των εργαζoμένων αλλά και των πελατών-καταναλωτών ως ύψιστη προτεραιότητα.

Οι Καταμετρητές της εταιρίας, τακτικοί υπάλληλοι και εργολαβικοί εργαζόμενοι, αντιμετωπίζουν εξαιρετικά αυξημένο κίνδυνο από την ραγδαία εξάπλωση του νέου κορωνοϊού SARS–CoV-2, καθώς, στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στο χώρο όπου βρίσκονται οι μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, έρχονται σε άμεση επαφή με πιθανώς μολυσμένες από τον ιό επιφάνειες (πόμολα, λουκέτα, κλειδαριές, πόρτες, ερμάρια κλπ), αλλά και με δεκάδες πελάτες.

Κατ’ αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι μπορεί να νοσήσουν οι ίδιοι ή ακόμη χειρότερα, να διασπείρουν τον ιό σε δεκάδες συμπολίτες μας, αυξάνοντας ανεξέλεγκτα τη διασπορά στην κοινότητα, καθώς κινούνται από παροχή σε παροχή, σ’ όλη την επικράτεια.

Επιπροσθέτως, ο συνωστισμός των Καταμετρητών τις πρωινές ώρες στα Γραφεία Καταμέτρησης όπου δεν έχει εφαρμοστεί το νέο σύστημα καταμέτρησης, επιτείνει το πρόβλημα.

Με τα νέα δεδομένα της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού, τα κυβερνητικά μέτρα, το κλείσιμο καταστημάτων και κυρίως για την προστασία των πολιτών αλλά και των εργαζομένων στην δραστηριότητα της Καταμέτρησης, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες και παρατηρήσεις των ίδιων, προτείνουμε την αναστολή της καταμέτρησης για εύλογο χρονικό διάστημα.

Παρακαλούμε την Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, να πράξει τα δέοντα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, καθώς μεταξύ των συναδέλφων αυτών συμπεριλαμβάνονται άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κίνδυνου (καρδιοπαθείς, διαβητικοί, με αναπνευστικά ή χρόνια νοσήματα κλπ)».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Απριλίου 2024
17 Απριλίου 2024