Χαλιορής: «Η ομοψυχία οδηγεί τους Έλληνες στη νίκη»

Ο κ. Χαλιορής, μιλάει για τις νέες προκλήσεις και τις νέες ανάγκες στις ημέρες της πανδημίας, που κάνουν το φετινό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου ξανά επίκαιρο. Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης και δόξας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που […]

24 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Ο κ. Χαλιορής, μιλάει για τις νέες προκλήσεις και τις νέες ανάγκες στις ημέρες της πανδημίας, που κάνουν το φετινό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου ξανά επίκαιρο.

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης και δόξας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο Ελληνισμός.

Μαζί με τη λαμπρή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που ταυτίστηκε με την Επανάσταση, η 25η Μαρτίου πρέπει να αποτελεί για μας μίμηση των αρετών των ηρωικών μεγάλων μορφών του 1821.

Νέες προκλήσεις και νέες ανάγκες κάνουν το φετινό εορτασμό ξανά επίκαιρο. Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να στείλω ένα μήνυμα και ένα ευχαριστώ στους σημερινούς μας ήρωες, το ιατρικό προσωπικό, τους νοσηλευτές, που μας προστατεύουν, τους αστυνομικούς, τον στρατό και όσους μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές βρίσκονται στις θέσεις τους για να είμαστε και να αισθανόμαστε όλοι οι Έλληνες ασφαλείς. Είναι αυτοί που ρισκάρουν περισσότερο από οποιονδήποτε και είναι οι πραγματικοί ήρωες. Θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου και να τους ευχαριστήσω.

Η 25η Μαρτίου πρέπει να είναι μία ημέρα βαθιάς περισυλλογής. Στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε, πρέπει να είναι μία ημέρα υπόσχεσης στους μυριάδες μάρτυρες της ελευθερίας και της προσφοράς στον συνάνθρωπο, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τον τόπο αυτό, ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για εθνική αξιοπρέπεια και ολοκλήρωση και για την εξασφάλιση των ελευθερίων, της τιμής και της αξιοπρέπειας κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Πρέπει να γίνει μάθημα για τους νεότερους πως η ομοψυχία οδηγεί τους Έλληνες στην νίκη.

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά, υγεία και ευτυχία και το δίδαγμα του 1821 να θερμαίνει τα πατριωτικά αισθήματα όλων μας.

Κωνσταντίνος Εμ. Χαλιορής

Οικονομολόγος – M.Sc.

Συντονιστής Γενικός Διευθυντής

Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» – Ο.Α.Κ.Α

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024