Έκτακτα μέτρα στη Βουλή λόγω κορωνοϊού

Σε κατάσταση συναγερμού επιπέδου 1 βρίσκεται από σήμερα το ελληνικό κοινοβούλιο λόγω κορωνοϊού. Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανακοίνωσε ότι μετά από συνεννόηση που είχε με κυβέρνηση και κόμματα, η Βουλή προχώρησε στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για λόγους προληπτικούς. Από το προηγούμενο Σάββατο σταμάτησαν όλες οι ομαδικές επισκέψεις στη Βουλή, […]

9 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Σε κατάσταση συναγερμού επιπέδου 1 βρίσκεται από σήμερα το ελληνικό κοινοβούλιο λόγω κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανακοίνωσε ότι μετά από συνεννόηση που είχε με κυβέρνηση και κόμματα, η Βουλή προχώρησε στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για λόγους προληπτικούς.

Από το προηγούμενο Σάββατο σταμάτησαν όλες οι ομαδικές επισκέψεις στη Βουλή, ενώ αποφασίστηκε ότι την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Μαρτίου θα είναι περιορισμένη στο 1/10 η παρουσία εκπροσώπων από κυβέρνηση, κόμματα, διπλωμάτες, Ιερά Σύνοδο και ανώτατων κρατικών λειτουργών, κατά την ειδική ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας για την ορκωμοσία στη Βουλή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Τασούλας, στην ορκωμοσία θα είναι περίπου 35 άτομα από κόμματα, συμπεριλαμβανομένων προέδρων, γραμματέων και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων τους, από το διπλωματικό σώμα θα είναι μόνο ο πρύτανης του, ενώ από την Ιερά Σύνοδο θα είναι γύρω στα 7 με 8 άτομα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τασούλας, η ίδια η κ. Σακελαροπούλου είχε εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία να βρεθεί τρόπος και να υπάρξει η σχετική πρόνοια κατά την ειδική τελετή ορκωμοσίας της στην Ολομέλεια.

Η Βουλή εξετάζει ακόμα να σταματήσουν, για όσο καιρό χρειαστεί, οι κλητεύσεις εξωκοινοβουλευτικών φορέων στις Επιτροπές για να εκφράσουν τις απόψεις τους επί νομοσχεδίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024