Ενημέρωση του Δημάρχου Θηβαίων από τον Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου Θηβών σχετικά με τα μέτρα για τον κορονοϊό

Τον Αν. Διοικητή των Γ.Ν. Λιβαδειάς- Θήβας κ. Κωνσταντίνο Χροναίο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Υγείας κ. Αναστάσιο Καμούτση, στο γραφείο του στο Νοσοκομείο Θηβών,  προκειμένου να ενημερωθούν δια ζώσης για τα μέτρα προστασίας που έχει λάβει το νοσοκομείο για τη  θωράκισή του  από τον κορονοϊό. Σημειώνεται ότι όλο […]

5 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Τον Αν. Διοικητή των Γ.Ν. Λιβαδειάς- Θήβας κ. Κωνσταντίνο Χροναίο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Υγείας κ. Αναστάσιο Καμούτση, στο γραφείο του στο Νοσοκομείο Θηβών,  προκειμένου να ενημερωθούν δια ζώσης για τα μέτρα προστασίας που έχει λάβει το νοσοκομείο για τη  θωράκισή του  από τον κορονοϊό.

Σημειώνεται ότι όλο αυτό το διάστημα ο Δήμαρχος βρίσκεται σε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τη διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας των δύο φορέων, ο Δήμος παραχώρησε στο Νοσοκομείο ένα isobοx οικίσκο, που τοποθετήθηκε σήμερα έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου προκειμένου να γίνεται ο προβλεπόμενος πρώτος έλεγχος ασθενών.

Ο κ. Διοικητής ενημέρωσε ότι έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες στα νοσοκομεία από το Υπουργείο Υγείας, μεταξύ των οποίων ο περιορισμός των επισκεπτηρίων και της παραμονής των συνοδών ασθενών. Επιπλέον, η Διοίκηση του νοσοκομείου μερίμνησε για την ανάρτηση σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου ενημερωτικών αφισών και εντύπων καθώς και για την τοποθέτηση μεγάλης οθόνης στα ΤΕΠ, που μεταδίδει συνεχώς τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό. Επίσης, το νοσοκομείο έχει προμηθευτεί στολές και μάσκες.

Τονίζεται ότι το Νοσοκομείο της Θήβας ΔΕΝ είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό. Αυτό σημαίνει ότι δεν υποδέχεται ύποπτα κρούσματα ούτε δύναται να αντιμετωπίσει επιβεβαιωμένα περιστατικά, ωστόσο οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του προσωπικού του, των ασθενών και των επισκεπτών,  και εφόσον εντοπιστεί ασθενής που πιθανόν να νοσεί από κορονοϊό  να απομονωθεί και να γίνει ορθή διαχείριση του περιστατικού, μέχρι ο ασθενής να οδηγηθεί σε κάποιο νοσοκομείο αναφοράς για νοσηλεία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024