Εύβοια: Νέες επενδύσεις από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Νέες επενδύσεις που ξεπερνούν σε αξία το μισό δισ. ευρώ ανακοίνωσε η εταιρία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, παρά το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στις αγορές λόγω κορωνοϊού. Ειδικότερα, οι καινούργιες επενδύσεις περιλαμβάνουν την εξαγορά του χαρτοφυλακίου αδειοδοτημένων και υπό αδειοδότηση αιολικών ισχύος 270MW από την RF Energy στη νότια Εύβοια (RF Ομαλιές), η οποία οριστικοποιήθηκε τις προηγούμενες […]

17 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Νέες επενδύσεις που ξεπερνούν σε αξία το μισό δισ. ευρώ ανακοίνωσε η εταιρία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, παρά το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στις αγορές λόγω κορωνοϊού.

Ειδικότερα, οι καινούργιες επενδύσεις περιλαμβάνουν την εξαγορά του χαρτοφυλακίου αδειοδοτημένων και υπό αδειοδότηση αιολικών ισχύος 270MW από την RF Energy στη νότια Εύβοια (RF Ομαλιές), η οποία οριστικοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Στη νότια Εύβοια αρχικά προβλέπεται η κατασκευή αιολικών ισχύος 180MW που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα πάρκα της εταιρείας που βρίσκονται σε φάση κατασκευής, ανεβάζει το υπό κατασκευή χαρτοφυλάκιο πάνω από τα 400MW.

Η νέες επενδύσεις επιβεβαιώνονται, την ώρα που η Eurobank Equities συμπεριέλαβε την εταιρία ανάμεσα στις αμυντικές επενδυτικές επιλογές της τρέχουσας συγκυρίας.

Με την ολοκλήρωση των επενδύσεων αυτών ο όμιλος ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αναμένεται φτάσει το μεγάλο ορόσημο των 2GW έργων σε λειτουργία εντός και εκτός Ελλάδος.

Εκτός από τις νέες επενδύσεις ύψους 550 εκατ. ευρώ, η εταιρεία έχει ήδη δρομολογήσει επιπλέον επενδύσεις που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ και οι οποίες αφορούν σε νέα αιολικά αλλά και σε έργα αποθήκευσης. Σε αυτό το business plan κυρίαρχη θέση έχουν τα δύο έργα αντλησιοταμίευσης, στην Αμφιλοχία (680MW) με προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ και στο Αμάρι της Κρήτης (150MW) με προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024