Οι αλλαγές στη λειτουργία του δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας

Αλλάζει η λειτουργία του δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου και για 14 μέρες, στο πλαίσιο των συνεχών προληπτικών μέτρων για λόγους δημόσιας υγείας και την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Όπως εξήγησε σχετικά η δήμαρχος, Αθανασία Στιβακτή: «Σε μια δύσκολη στιγμή για τη δημόσια υγεία πρέπει να συμβάλλουμε όλοι με υπευθυνότητα […]

14 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Αλλάζει η λειτουργία του δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου και για 14 μέρες, στο πλαίσιο των συνεχών προληπτικών μέτρων για λόγους δημόσιας υγείας και την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε σχετικά η δήμαρχος, Αθανασία Στιβακτή: «Σε μια δύσκολη στιγμή για τη δημόσια υγεία πρέπει να συμβάλλουμε όλοι με υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας, προστατεύοντας τα παιδιά, τους γονείς και τους παππούδες μας ως ιερό χρέος. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους βρίσκονται πάντα στη πρώτη γραμμή και πλέον επιβάλλεται η προστασία τους. Έχουν και αυτοί παιδιά και γονείς που τους περιμένουν σπίτι».

Ειδικότερα:

«1. Όλα τα Δημοτικά Καταστήματα θα είναι κλειστά για το κοινό. Οι υπάλληλοι θα βρίσκονται στα γραφεία τους πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν μέσω τηλεφώνου, fax και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Χρήσιμος σύμβουλος η υπομονή σας, καθώς θα λειτουργούμε με προσωπικό ασφαλείας, λόγω αδειών ειδικού σκοπού.

  1. Το ΚΕΠ Αμφίκλειας θα παραμείνει κλειστό. Μόνο επείγουσες επικυρώσεις θα πραγματοποιούνται κατά περίπτωση από τους αιρετούς.
  2. Οι Δομές Βοήθεια στο Σπίτι και Παρέμβαση κατόπιν τηλεφωνημάτων θα εξυπηρετούν επείγουσες ανάγκες. Εξάλλου οι εργαζόμενες σε αυτές τις δομές δείχνουν συνεχώς την ευαισθησία τους και τα τηλέφωνά τους είναι ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο.
  3. Το Κέντρο Κοινότητας θα παραμείνει κλειστό λόγω ειδικής άδεις των εργαζομένων. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση για τις ημερομηνίες των επιδομάτων όπου δεν συντρέχει λόγω ανησυχίας.
  4. Κλείνουν όλοι οι αθλητικοί χώροι του Δήμου, γήπεδα σχολείων, παιδικές χαρές καθώς όλοι οι χώροι συνάθροισης που είναι υπό την εποπτεία του Δήμου. Σε περίπτωση που κάποιος σύλλογος δεν συμμορφωθεί θα γίνει άρση της παραχώρησης.
  5. Η εξυπηρέτηση των ωφελούμενων ΟΓΑ και ΟΑΕΔ με τους ανταποκριτές, θα εξετάζεται κατόπιν τηλεφωνήματος το επείγον της συναλλαγής και θα εισέρχεται του καταστήματος καταγράφοντας τα στοιχεία του και τηρώντας όλα τα μέσα υγιεινής.
  6. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα οι οποίοι δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη ζητούν τη δική σας κατανόηση. Να είστε πολύ προσεκτικοί στη ρίψη των σκουπιδιών μέσα στους κάδους και όχι έξω από αυτούς. Τώρα που θα έχουμε πολύ χρόνο μένοντας σπίτι ας κάνουμε διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών, είναι μια καλή ευκαιρία να εκπαιδευτούμε από τα παιδιά μας. Απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο η εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων και κλαδιών σε εξωτερικούς χώρους.
  7. Τα γραφεία της δημάρχου και των αντιδημάρχων δεν θα δέχονται πολίτες για αυτό το χρονικό διάστημα. Τα τηλέφωνα μας πάντα ανοιχτά για εσάς για την επίλυση οποιουδήποτε θέματος.
  8. Για τους προμηθευτές που θέλουν να υποβάλλουν προσφορές για τις ανοιχτές προσκλήσεις θα προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία στο 2234350316 ώστε η κατάθεση να ακολουθηθεί τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής.
  9. Οι υπάλληλοι του Δήμου που θα εισέρχονται και εξέρχονται από τα δημοτικά καταστήματα στην είσοδο θα υπάρχει απολυμαντικό υγρό καθώς και στα γραφεία τους ώστε να απολυμαίνουν τα χέρια τους.

Φίλοι μου, την ώρα αυτή που ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας αυξάνεται, την ώρα που τα δύσκολα έπονται δεν χωράνε ηρωισμοί και αδιαφορία. Όλα μπορούν να περιμένουν εκτός από την υγεία μας. Προσέχουμε για να έχουμε.

Εξάλλου:

  • Έχει δοθεί παράταση για τη δήλωση των τετραγωνικών σε ακίνητα μέχρι τις 30-6-2020 και η δήλωση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω Internet στην ειδική πλατφόρμα υποβολής.
  • Η έκδοση πιστοποιητικών, βεβαιώσεων δημοτολογίου, ληξιαρχικές πράξεις κ.λ.π. θα πραγματοποιούνται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά.
  • Δεν χάνεται καμία ρύθμιση οφειλών των οποίων λήγει η δόση μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.
  • Οποιαδήποτε προσαύξηση για αποπληρωμή οφειλής που λήγει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα διαγράφεται.
  • Το επίδομα ΚΕΑ και το Επίδομα Στέγασης προβλέπεται παράταση ενός μήνα στην ισχύ τους, δηλαδή για τις περιπτώσεις που απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης για την καταβολή του επιδόματος κατά το μήνα Μάρτιο του τρέχοντος έτους, οι πολίτες μπορούν να προσέλθουν έως τέλος Απριλίου.
  • Όσον αφορά το Επίδομα Γέννησης αναστέλλονται για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο οι προθεσμίες στις περιπτώσεις κατάθεσης δικαιολογητικών στα Κέντρα Κοινότητας.
  • Αναβάλλεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 η συνεδρίαση των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) για την εξέταση αιτήσεων παράτασης αναπηρικών παροχών σύνταξης. Στις περιπτώσεις λήξης, μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, δικαιώματος σε παροχές λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί, χωρίς υπαιτιότητα των ενδιαφερομένων, στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. Ιατρική κρίση κατ΄ εφαρμογή της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου, παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η καταβολή της αναπηρικής παροχής.

Τα τηλέφωνα εξυπηρέτησης του Δήμου μας για αυτό το χρονικό διάστημα είναι τα εξής:

– Δημαρχείο Κάτω Τιθορέας 2234350316 – 2234350307 – 2234350301

– Δημοτικό Κατάστημα Αμφίκλειας 2234350106 – 2234350109 – 2234350111

– Δημοτικό Κατάστημα Ελάτειας 2234031031

Οι υπηρεσίες του Δήμου παραμένουν σε ετοιμότητα και εγρήγορση. Βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με όποιο τρόπο ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Μένουμε σπίτι μας! Με ψυχραιμία, χωρίς πανικό και με υπεύθυνη στάση. Σε λίγο καιρό όλα αυτά θα περάσουν και θα επανέλθουμε όλοι στην καθημερινότητά μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024