Κρούσμα κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας – Αναμένεται σύσκεψη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο νοσοκομείο στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα Ευβοίας φέρεται να είναι γυναίκα που γέννησε προχθές στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Σε τεστ για τον ιό έχει υποβληθεί και το βρέφος,για το οποίο αναμένονται τα αποτελέσματα, ενώ ο πληροφορίες, για το κατά πόσο ο πατέρας είναι και αυτός φορέας του ιού ειναι, συγκεχυμένες. Μιλώντας στα “Στερεά […]

31 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο νοσοκομείο στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα Ευβοίας φέρεται να είναι γυναίκα που γέννησε προχθές στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Σε τεστ για τον ιό έχει υποβληθεί και το βρέφος,για το οποίο αναμένονται τα αποτελέσματα, ενώ ο πληροφορίες, για το κατά πόσο ο πατέρας είναι και αυτός φορέας του ιού ειναι, συγκεχυμένες.

Μιλώντας στα “Στερεά Νέα”, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, δήλωσε ό,τι η γυναίκα γέννησε στην Αθήνα και εκεί επιβεβαιώθηκε ό,τι είναι θετική στον κορωνοϊό. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα αν ο σύντροφός της είναι θετικός. “Σε περίπου μία ώρα θα έχουμε σύσκεψη με τον Γενικό Διευθυντή, ο οποίος παρέστη στη σύσκεψη που έγινε στη δομή, παρουσία του Πρόεδρου του ΕΟΔΥ”, δήλωσε στα “Στερεά Νέα” ο κύριος Κελαϊδίτης.

Έπειτα από επικοινωνία του αντιπεριφερειάρχη με την Αστυνομική Διεύθυνση, φαίνεται πως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ΜΑΤ στην περιοχή, αλλά ισχύουν οι κανόνες περιορισμένης μετακίνησης που έχουν τεθεί εδώ και μέρες σε εφαρμογή. Υπενθυμίζεται πως η δομή της Ριτσώνας φιλοξενεί περίπου 3.000 άτομα.

Οι επόμενες ώρες κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμεες, καθώς εάν η έρευνα του ΕΟΔΥ και των λοιπών φορέων καταλήξει στο ό,τι υπάρχει διασπορά του ιού μέσα στην δομή, είναι βέβαιο πως θα παρθούν πιο αυστηρά μέτρα.  Σημειώνεται ότι δέκα από τους εργαζομένους του νοσοκομείου που ήρθαν σε στενή επαφή με τη γυναίκα έχουν τεθεί σε καραντίνα.

*Φωτογραφία: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024