Λειτουργικές παρουσίες του Μητροπολίτου Χαλκίδος το Σαββατοκύριακο της Τυρινής

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ενορία Αγ. Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προσέφερε την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα, Χριστόδουλο Μάνια-Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος, Συμεών Ηλιοδρομίτη-Προϊσταμένου της Ένορίας της πολιούχου, τον συνεφημέριό του Οικον. Ιωάννη Φαφούτη, τον Ιερομον. Καλλίνικο […]

3 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ενορία Αγ. Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προσέφερε την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα, Χριστόδουλο Μάνια-Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος, Συμεών Ηλιοδρομίτη-Προϊσταμένου της Ένορίας της πολιούχου, τον συνεφημέριό του Οικον. Ιωάννη Φαφούτη, τον Ιερομον. Καλλίνικο Καραπέτη και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ερμήνευσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας (Ματθ. 6, 1-13), κατηχώντας τους πιστούς στις αρετές της ελεημοσύνης και της προσευχής, όπως τις δίδαξε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός, ενώ αναφέρθηκε στην ενάρετη ιερωσύνη, στην οποία επιδόθηκαν οι μακαριστοί Αρχιμ. Ιγνάτιος Καπνίσης και ο Πρεσβ. Γεώργιος Καλαφάτης, των οποίων ο Σεβασμιώτατος, προ της απολύσεως, τέλεσε τα τρίμηνα και εξάμηνα μνημόσυνα αντιστοίχως.

Την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020, της Τυρινής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ενορία Αγίας Παρασκευής Πολιτικών, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, τον Πρωτοπρεσβ. Ανάργυρο Στουραΐτη-Εφημέριο της Ενορίας Πολιτικών και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος εισήγαγε τους πιστούς στην προ των πυλών ιερή περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προτρέποντάς τους να επιδοθούν στον καλό αγώνα εξασκούμενοι στις αρετές της νηστείας, της πίστεως, της προσευχής, της ελεημοσύνης, ώστε να κληρονομήσουμε τον παράδεισο, που έχασε ο πρωτόπλαστος Αδάμ, αλλά μας ξανάνοιξε της πύλες του ο νέος Αδάμ, Ιησούς Χριστός, διά του Σταυρού και της Αναστάσεώς Του.

Όλες οι ιερές ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος(97,7fm).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024