Μήνυμα δημάρχου Δομοκού, Μπάμπη Λιόλιου, για την 25η Μαρτίου

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου πραγματοποιείται φέτος κάτω από πρωτόγνωρες, ιδιαίτερα κρίσιμες και επικίνδυνες συνθήκες για τη χώρα μας, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19. Η επανάσταση του 1821 για ελευθερία, ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση του λαού μας, υπήρξε φωτεινό σύμβολο ελπίδας μέσα στο απόλυτο σκοτάδι της εποχής, όταν όλα φάνταζαν ως μονόδρομος και ο αντίπαλος ισχυρός. Παρόλα […]

24 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου πραγματοποιείται φέτος κάτω από πρωτόγνωρες, ιδιαίτερα κρίσιμες και επικίνδυνες συνθήκες για τη χώρα μας, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

Η επανάσταση του 1821 για ελευθερία, ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση του λαού μας, υπήρξε φωτεινό σύμβολο ελπίδας μέσα στο απόλυτο σκοτάδι της εποχής, όταν όλα φάνταζαν ως μονόδρομος και ο αντίπαλος ισχυρός. Παρόλα αυτά, ο επαναστατημένος ελληνικός λαός κατόρθωσε να στείλει, σε όλα τα μήκη της οικουμένης, το διαχρονικό μήνυμα ότι ένας λαός μπορεί να τα καταφέρει, όσο καταπιεσμένος και αν είναι, όταν αγωνίζεται για τη δικαιοσύνη και την ελευθερία του.

Ωστόσο, η 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό. Εκτός από την επέτειο της επανάστασης γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Μπορεί φέτος να μην πραγματοποιούνται οι εορταστικές εκδηλώσεις εξαιτίας της πανδημίας, ωστόσο οφείλουμε σεβόμενοι τη διπλή γιορτή να δηλώσουμε με αποφασιστικότητα και ομόθυμη βούληση τη διαφύλαξη της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας της χώρας μας, με κάθε κόστος και θυσία.

Ας αντλήσουμε δύναμη, θάρρος και ελπίδα από αυτή την ιστορική ημέρα για να προχωρήσουμε με αλληλεγγύη και να κατορθώσουμε να ξεπεράσουμε και αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που βιώνουμε ως χώρα.

Εύχομαι να είμαστε όλες κι όλοι υγιείς και να γιορτάσουμε την επόμενη εθνική γιορτή όπως της αρμόζει.

Χρόνια Πολλά σε όλους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024