Νέα ήθη από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Από σήμερα οφείλουν τα σούπερ μάρκετ να ελέγχουν τις εισόδους των καταστημάτων τους προκειμένου να διασφαλιστεί ό,τι δεν θα παρατηρείται συνωστισμός και συμφόρηση στους χώρους των καταστημάτων. Παράλληλα πρέπει να τηρείται η αναλογία ενός ατόμου ανά 10 τ.μ και με ελάχιστη απόσταση τα δύο μέτρα μεταξύ τους. Επίσης, τα σούπερ μάρκετ μπορούν να λειτουργούν όλα […]

16 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Από σήμερα οφείλουν τα σούπερ μάρκετ να ελέγχουν τις εισόδους των καταστημάτων τους προκειμένου να διασφαλιστεί ό,τι δεν θα παρατηρείται συνωστισμός και συμφόρηση στους χώρους των καταστημάτων. Παράλληλα πρέπει να τηρείται η αναλογία ενός ατόμου ανά 10 τ.μ και με ελάχιστη απόσταση τα δύο μέτρα μεταξύ τους.

Επίσης, τα σούπερ μάρκετ μπορούν να λειτουργούν όλα τα καταστήματα τους και τις Κυριακές, αποκλειστικά για την εκτέλεση παράδοσης αγαθών κατ’ οίκον (delivery) στους καταναλωτές, για παραγγελίες που έχουν πραγματοποιηθεί από ηλεκτρονικό κατάστημα τους, ενώ ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων επιτρέπεται όλο το 24ωρο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης επιθεώρησε το πρωί χώρο σούπερ μάρκετ και φτάνοντας στα ράφια όπου βρίσκονται τα αντισηπτικά, των οποίων η ζήτηση έχει εκτοξευτεί,  διαβεβαίωσε ότι έως την Πέμπτη θα υπάρξει πλήρης ομαλότητα. Επιπλέον προανήγγειλε πλαφόν για τρία αντισηπτικά ανά καρότσι.

«Περίπου από την Πέμπτη περιμένουμε την νέα τροφοδοσία». «Τρέχουμε για να παραχθούν νέες ποσότητες αντισηπτικών», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και επανέλαβε την ανάγκη να αποφεύγουμε τον συνωστισμό.

Ο διευθυντής του καταστήματος, έδειξε στον υπουργό την κάρτα με την οποία θα γίνεται η είσοδος στο κατάστημα.

Ο αριθμός των πελατών καθορίστηκε με βάση την διαίρεση των τετραγωνικών του καταστήματος με τον αριθμό δέκα. Η κάρτα είναι αριθμημένη, θα δίνεται σε κάθε πελάτη που μπαίνει ο οποίος θα την επιστρέφει κατά την έξοδό του. Οι πελάτες μεταξύ τους θα πρέπει να έχουν απόσταση δύο μέτρων ενώ από τα μεγάφωνα κάθε μισή ώρα θα γίνονται ανακοινώσεις για τα έκτακτα μέτρα.

ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024
29 Μαρτίου 2024