Η σχέση του ανθρώπου με τη φύση θα έπρεπε να είναι αρμονικά συνδεδεμένη, γιατί η φύση και τα στοιχεία της είναι αυτά που σε κάνουν να αναπνέεις, αρά να ΖΕΙΣ.
Κάποιοι άνθρωποι βέβαια έχουν αντίθετη γνώμη και λειτουργούν με την δική τους λογική, αυτή «τη λογική» συναντήσαμε και στο παγκoσμίου φήμης δέντρο (Wanaka) της Νέας Ζηλανδίας. Συγκεκριμένα, βάνδαλοι επιτέθηκαν στην ιτιά, γνωστή ως Luisa Apanui Photography (hashtag #thatwanakatree), καθώς, είναι το πιο φωτογραφημένο δέντρο της Νέας Ζηλανδίας και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα δέντρα σ’ όλον τον πλανήτη. Μεγάλος ο αριθμός των τουριστών που το επισκέπτονται όλον τον χρόνο με σκοπό να φωτογραφίσουν ή να φωτογραφηθούν με φόντο την ιτιά.
Σύμφωνα, με το νεοζηλανδικό ειδησεογραφικό ιστιότοπο Stuff, η Νεοζηλανδή φωτογράφος Lisa Apanui επισκέφθηκε για φωτογράφιση, την περασμένη Τρίτη, τη λίμνη από τα νερά της οποίας αναδύεται η ιτιά και είδε ότι μεγάλα κλαριά του δέντρου είχαν κοπεί και αφεθεί στο νερό.
«Κάποιος κατέστρεψε το όμορφο μας έμβλημα της Wanaka και απλά σου σπαράζει την καρδιά!!!» έγραψε στη σελίδα της στο Facebook η Apanui, αναρτώντας φωτογραφίες της ανθρώπινης «δραστηριότητας». «Ποιος το έκανε αυτό και ΓΙΑΤΙ; Αυτή τη στιγμή, έχουμε ήδη αρκετά αρνητικά νέα… Το φτωχό πλασματάκι!!». Μιλώντας στον ειδησεογραφικό ιστιότοπο, η Apanui διευκρίνισε πώς «το φημισμένο κάτω κλαδί που εκτεινόταν οριζόντια πάνω από την επιφάνεια των νερών και που είναι πραγματικά γραφικό- δεν υπάρχει πια».
Τα κλαδιά μοιάζει να κόπηκαν με χειροκίνητο πριόνι ή ηλεκτρικό πριόνι. «Όταν άκουσα τα άσχημα νέα, σκέφτηκα ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ηλίθιοι σ’ αυτόν τον κόσμο, αλλά με σόκαρε και με έθλιψε» προσθέτει στο Stuff ο φωτογράφος Matteo Rolfi που τράβηξε μια από τις τελευταίες φωτογραφίες της «That Wanaka Tree».
Ακολουθεί βίντεο, με πλάνα της αρχικής του μορφής: