O EOT ενημερώνει για τον κορονοϊό

Ο ΕΟΤ παρέχει πληροφόρηση από την πρώτη μέρα για τα μέτρα που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό από την Ελληνική Κυβέρνηση και αφορούν τον τουρισμό, τους επισκέπτες μας και την κατάσταση στην χώρα. Λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού παγκοσμίως, η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει περαιτέρω μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωσή της. Μπείτε στην ειδική ενότητα […]

19 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Ο ΕΟΤ παρέχει πληροφόρηση από την πρώτη μέρα για τα μέτρα που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό από την Ελληνική Κυβέρνηση και αφορούν τον τουρισμό, τους επισκέπτες μας και την κατάσταση στην χώρα. Λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού παγκοσμίως, η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει περαιτέρω μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωσή της. Μπείτε στην ειδική ενότητα του visitgreece.gr και ενημερωθείτε αναλυτικά για οτιδήποτε νεότερο.

Προς το παρόν, η Ελλάδα έχει αναστείλει όλες τις μεταφορικές συνδέσεις με χώρες εκτός της ΕΕ, καθώς και με την Ισπανία και την Ιταλία μέχρι νεωτέρας. Οι τουριστικές μονάδες εποχικών καταλυμάτων στην Ελλάδα θα παραμείνουν προσωρινά κλειστές από τις 15 Μαρτίου 2020 έως τις 30 Απριλίου 2020.

Η Ελλάδα έχει επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε κάθε καινούργια άφιξη από τώρα και στο εξής, μέχρι νεωτέρας. Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να εφαρμόσει απαγόρευση σε όλα τα κρουαζιερόπλοια και τα ιστιοπλοϊκά που ελλιμενίζουν στα λιμάνια της.

Επιπλέον, οι μαζικές συγκεντρώσεις έχουν απαγορευτεί. Τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι κινηματογράφοι και τα εμπορικά κέντρα είναι κλειδωμένα μέχρι τις 30 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεωτέρας. Τα καφενεία, τα εστιατόρια, οι ταβέρνες, τα μπαρ, έχουν κλείσει, εκτός από εκείνους που προσφέρουν παράδοση ή παραλαβή μέχρι νεωτέρας.

Συμβουλές για ταξιδιώτες

Ο κίνδυνος για τους ταξιδιώτες θεωρείται υψηλός. Συνιστάται στους ταξιδιώτες να αποφεύγουν τη μη απαραίτητη διαδρομή σε περιοχές με τοπική μετάδοση του COVID-19. Δεν υπάρχει εμβόλιο κατά του νέου αυτού ιού ακόμη.

Εάν ταξιδεύετε σε περιοχές με τοπική μετάδοση του COVID-19 πρέπει: να πλύνετε τα χέρια σας τακτικά με σαπούνι και νερό ή απολυμαντικό, ειδικά μετά το βήχα ή το φτέρνισμα, πριν χειριστείτε και καταναλώσετε τρόφιμα, να αποφύγετε την επαφή με ζώα (νεκρά ή ζωντανά), αγορές κρέατος και προϊόντα κρέατος (όπως το νωπό κρέας), να αποφύγετε να επισκεφθείτε αγορές ζωντανών πτηνών και ζώων και να αποφύγετε την επαφή με ασθενείς που εμφανίζονται ασθενείς με αναπνευστικά συμπτώματα.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας σε περιοχές με τοπική μετάδοση του COVID-19 θα πρέπει: να αναβάλλετε το ταξίδι σας εάν έχετε πυρετό ή / και αναπνευστικά συμπτώματα όπως βήχα ή δύσπνοια, καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με έναν ιστό ή με τον αγκώνα σας (όχι με τα χέρια σας) όταν βήχετε ή φτερνίζεστε και να αποφύγετε την επαφή με άλλα άτομα εάν έχετε πυρετό ή / και αναπνευστικά συμπτώματα όπως βήχα ή δύσπνοια.

Μετά την επιστροφή σας από περιοχές με τοπική μετάδοση του COVID-19:

Παρακολουθήστε προσεκτικά την υγεία σας για 14 ημέρες.

Εάν εμφανίσετε πυρετό ή / και αναπνευστικά συμπτώματα όπως δύσπνοια ή βήχα 14 ημέρες μετά την επιστροφή σας, συνιστάται να παραμείνετε στο σπίτι και να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια αναφέροντας το πρόσφατο ταξίδι σας ή επικοινωνήστε με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Ελλάδας 1135, 210-5212054).

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024