O Θέμης Χειμάρας για την απελευθέρωση αποζημίωσης επιχειρήσεων από την Κομισιόν

Σε καθημερινή επικοινωνία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μεταφέροντας τα προβλήματα των επαγγελματιών της Φθιώτιδας και συζητώντας προτάσεις που θα στηρίξουν την αγορά, ενημερώνει με ανακοίνωσή του πως βρίσκεται ο βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας, Θέμης Χειμάρας Ειδικότερα, ο βουλευτής σε σημερινή του δήλωση, αναφέρει: «Η αβεβαιότητα έχει κυριαρχήσει όλους εμάς, τους μικρούς επαγγελματίες. Ο δρόμος […]

20 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Σε καθημερινή επικοινωνία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μεταφέροντας τα προβλήματα των επαγγελματιών της Φθιώτιδας και συζητώντας προτάσεις που θα στηρίξουν την αγορά, ενημερώνει με ανακοίνωσή του πως βρίσκεται ο βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας, Θέμης Χειμάρας

Ειδικότερα, ο βουλευτής σε σημερινή του δήλωση, αναφέρει: «Η αβεβαιότητα έχει κυριαρχήσει όλους εμάς, τους μικρούς επαγγελματίες.

Ο δρόμος των άμεσων ενισχύσεων, φαίνεται να ανοίγει.

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η δυνατότητα άμεσης λήψης δέσμης επειγόντων μέτρων αποκατάστασης επιχειρηματικής λειτουργίας, την οποία συζητώ διαρκώς τις τελευταίες ημέρες με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε προσωρινό πλαίσιο ώστε τα κράτη μέλη να μπορούν να κάνουν χρήση της πλήρους ευελιξίας που προβλέπουν οι κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις με στόχο τη στήριξη της οικονομίας στο πλαίσιο της έξαρσης της νόσου COVID-19.

Με βάση το άρθρο 107 παράγραφος 3 στοιχείο β) της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγνωρίζεται ότι ολόκληρη η οικονομία της ΕΕ αντιμετωπίζει σοβαρή διαταραχή.

Για την αντιμετώπιση αυτής της διαταραχής, το προσωρινό πλαίσιο προβλέπει είδη ενισχύσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν:

  1. i) άμεσες επιχορηγήσεις έως και 800.000 ευρώ σε μια επιχείρηση για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών ρευστότητας,
  2. ii) κρατικές εγγυήσεις για τραπεζικά δάνεια επιχειρήσεων ώστε να διασφαλιστεί ότι οι τράπεζες εξακολουθούν να δίνουν δάνεια στους πελάτες που τα χρειάζονται,

iii) επιδοτούμενα δημόσια δάνεια σε επιχειρήσεις για να καλύψουν άμεσα κεφάλαια κίνησης και επενδυτικές ανάγκες,

Το προσωρινό πλαίσιο περιλαμβάνει ορισμένες διασφαλίσεις.

Για παράδειγμα, συνδέει τα επιδοτούμενα δάνεια ή τις εγγυήσεις προς τις επιχειρήσεις με το μέγεθος της οικονομικής τους δραστηριότητας, με αναφορά στο μισθολογικό κόστος, στον κύκλο εργασιών ή στις ανάγκες ρευστότητάς τους, καθώς και στη χρήση της δημόσιας στήριξης για κεφάλαια κίνησης ή επενδυτικά κεφάλαια.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προετοιμάζει με συνέπεια και σε απόλυτη εναρμόνιση με τις ανάγκες της αγοράς, το πλέγμα των επόμενων παρεμβάσεων.

Οι μικροί επαγγελματίες έχουμε μάθει στα δύσκολά.

Ξέρουμε να παλεύουμε.

Μπορούμε να κολυμπήσουμε απέναντι στο ρεύμα.

Θα σταθούμε στα πόδια μας, θα διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας και ενωμένοι θα δημιουργήσουμε ξανά την Ελλάδα που θέλουμε.

Η υγεία των ηλικιωμένων και η στήριξη των συνανθρώπων μας που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, πρέπει να βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο.

Ο σεβασμός στους εργαζομένους που δίνουν την μάχη στις δομές υγείας, και σε αυτούς που εργάζονται και δεν παραμένουν στο σπίτι τους, πρωτεύει.

Μένουμε σπίτι!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024