Ολυμπιακοί αγώνες: Σίγουρη η διεξαγωγή τους, αλλά όχι η χρονολογία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο θα διεξαχθούν, όμως όχι κατά πάσα πιθανότητα σε 4 μήνες. Όπως έγινε σαφές, μετά την κυριακάτικη ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, μια αναβολή για το 2021 είναι υπό έντονη σκέψη. Ωστόσο, η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός τεσσάρων εβδομάδων. Ισχυρή πίεση ασκούν με τη στάση τους μεγάλες Ολυμπιακές δυνάμεις […]

23 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο θα διεξαχθούν, όμως όχι κατά πάσα πιθανότητα σε 4 μήνες. Όπως έγινε σαφές, μετά την κυριακάτικη ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, μια αναβολή για το 2021 είναι υπό έντονη σκέψη. Ωστόσο, η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός τεσσάρων εβδομάδων.

Ισχυρή πίεση ασκούν με τη στάση τους μεγάλες Ολυμπιακές δυνάμεις όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία, ανακοινώνοντας ότι δεν θα στείλουν αθλητές, αν οι Αγώνες διεξαχθούν φέτος.

Η κίνηση της ΔΟΕ φαίνεται εδώ και εβδομάδες αναπόφευκτη, καθώς η πίεση εντείνεται από παντού: από αθλητές, από χορηγούς, από κατόχους τηλεοπτικών δικαιωμάτων και πάνω από 200 εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές και διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες.

«Μιλώντας ειλικρινά, τέσσερις εβδομάδες είναι ένα αρκετά μικρό διάστημα για να σκεφτούμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Χρειάζεται πάρα πολύς χρόνος και πρέπει να βιαστούμε για να τα υπολογίσουμε όλα», δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Τόκυο 2020 Γιοσίρο Μόρι.

Χαρακτηριστική είναι απόψη της ιαπωνικής κοινής γνώμης για τη πιθανότητα διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων τη φετινή χρονιά. Δημοσκόπηση του ιαπωνικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Κυόντο κατέδειξε πως το 69,9% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κατά το πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ: Euronews

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024
27 Μαρτίου 2024