Ορκωμοσία και αλλαγή Διοίκησης την Τρίτη στο ΚΕΥΠ

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί στο Στρατόπεδο «Αθανασίου Διάκου και Συνταγματάρχη (ΠΖ) Κων/νου Τσάκαλου» (Κ.Ε.Υ.Π), η τελετή Ορκωμοσίας της 2020 Β΄/ΕΣΣΟ. Οι νεοσύλλεκτοι έδωσαν τον νενομισμένο  Όρκο του Έλληνα Οπλίτη στη σημαία και το Ιερό Ευαγγέλιο. Στη λιτή τελετή, η οποία διεξήχθη χωρίς αγήματα και προσκεκλημένους, δεν μπόρεσαν […]

24 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί στο Στρατόπεδο «Αθανασίου Διάκου και Συνταγματάρχη (ΠΖ) Κων/νου Τσάκαλου» (Κ.Ε.Υ.Π), η τελετή Ορκωμοσίας της 2020 Β΄/ΕΣΣΟ.

Οι νεοσύλλεκτοι έδωσαν τον νενομισμένο  Όρκο του Έλληνα Οπλίτη στη σημαία και το Ιερό Ευαγγέλιο. Στη λιτή τελετή, η οποία διεξήχθη χωρίς αγήματα και προσκεκλημένους, δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν οι γονείς, συγγενείς και φίλοι των οπλιτών, λόγω των μέτρων της πολιτείας για τον κορωνοϊό COVID-19.

Η άψογη και πειθαρχημένη εμφάνιση των τμημάτων, καθώς και η  ομοιόμορφη εκφώνηση του Στρατιωτικού Όρκου, προκάλεσαν τον θαυμασμό των παρευρισκομένων.

Οι άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης του ΚΕΥΠ και των εκπαιδευτών του Τάγματος Εκπαιδεύσεως, έχουν αποτέλεσμα την άριστη εκπαίδευση των οπλιτών, αλλά και να παραμένει το ΚΕΥΠ ένα από τα καλύτερα Κέντρα Εκπαιδεύσεως του Στρατού Ξηράς.

Μετά το πέρας της τελετής ορκωμοσίας, ακολούθησε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοικήσεως του ΚΕΥΠ, σύμφωνα με το στρατιωτικό τυπικό.

Σε κλίμα συγκίνησης, ο απερχόμενος Διοικητής του ΚΕΥΠ και Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Λαμίας, Ταξίαρχος Αρίστος Περρής, παρέδωσε την Διοίκηση, στον νεοπροαχθέντα Ταξίαρχο, Ιωάννη Ανδριώτη.

Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ευχήθηκε στον μεν παραλαμβάνοντα Διοικητή, υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που αναλαμβάνει, στο δε στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Κέντρου να συνεχίσουν με υγεία να εργάζονται με τον ίδιο αξιοσημείωτο ζήλο, πάθος, αγάπη και υπευθυνότητα.

Ο απελθών Διοικητής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την τοπική κοινωνία, επειδή -όπως ανέφερε- από ετών συνεχίζει να αγκαλιάζει το ΚΕΥΠ και τους υπηρετούντες σε αυτό.

Tων Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών, παρόντος και του εκπρόσωπου του Αρχηγού ΓΕΣ, Υποστράτηγου Μιχαήλ Γαλανού, Διευθυντή της ΔΥΠ/ΓΕΣ.

Οι νέοι οπλίτες έλαβαν τα φύλλα πορείας τους, άλλοι για την ΕΛ.ΔΥ.Κ (επιλεγέντες) κι άλλοι για τις Μονάδες Προκαλύψεως του Στρατού μας. Τους ευχόμαστε να τους χαίρονται οι γονείς τους, να έχουν ακλόνητη υγεία και καλή θητεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024