Πιθανό κρούσμα κορωνοϊού στο νοσοκομείο Λαμίας;

Από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του κορωνοϊού, οι γιατροί επισήμαναν την ατομική ευθύνη του καθενός για την αποφυγή διασποράς του. Τόνισαν ότι αν εμφανίζουμε συμπτώματα δύσπνοιας, πυρετού και βήχα να παραμένουμε στο σπίτι και να επικοινωνούμε με το γιατρό μας, προκειμένου να μας κατευθύνει για τα επόμενα βήματά μας. Αυτές τις οδηγίες φαίνεται ότι δεν […]

7 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του κορωνοϊού, οι γιατροί επισήμαναν την ατομική ευθύνη του καθενός για την αποφυγή διασποράς του. Τόνισαν ότι αν εμφανίζουμε συμπτώματα δύσπνοιας, πυρετού και βήχα να παραμένουμε στο σπίτι και να επικοινωνούμε με το γιατρό μας, προκειμένου να μας κατευθύνει για τα επόμενα βήματά μας.

Αυτές τις οδηγίες φαίνεται ότι δεν έλαβε υπόψη μια γυναίκα από τη Λαμία κατά τη διάρκεια της εφημερίας του νοσοκομείου Λαμίας, το οποίο και αποτελεί αναπληρωματικό νοσοκομείο αναφοράς. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η γυναίκα είχε ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη κι εμφανίστηκε στα επείγοντα του Γ.Ν. Λαμίας με βήχα και πυρετό. Το ιατρικό προσωπικό της συνέστησε να μπει στον ειδικό θάλαμο, προκειμένου να ληφθεί δείγμα, αλλά η απάντησή της ήταν ότι αυτά αποτελούν «προσωπικά δεδομένα» κι έφυγε!

Θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι έχουμε ατομική ευθύνη και με ψυχραιμία να ακολουθούμε τις ιατρικές συμβουλές και οδηγίες. Είναι επιτακτικό πρώτα να επικοινωνούμε με τον γιατρό μας ή τον ΕΟΔΥ στο τηλέφωνο 2105212054.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024