Πλαστικά Κρήτης: Δωρεά 450.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ποσό 450.000 ευρώ θα διαθέσει η Πλαστικά Κρήτης, στο πλαίσιο ενίσχυσης της εθνικής προσπάθειας στις δύσκολες σημερινές συγκυρίες, σε δωρεές στα νοσοκομεία του Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ & Βενιζέλειο) για ιατρικό εξοπλισμό, στην Περιφέρεια Κρήτης για υγειονομικό υλικό, καθώς και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για ειδικό εξοπλισμό. Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Πλαστικά Κρήτης, Μανόλης Λεμπιδάκης […]

30 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Ποσό 450.000 ευρώ θα διαθέσει η Πλαστικά Κρήτης, στο πλαίσιο ενίσχυσης της εθνικής προσπάθειας στις δύσκολες σημερινές συγκυρίες, σε δωρεές στα νοσοκομεία του Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ & Βενιζέλειο) για ιατρικό εξοπλισμό, στην Περιφέρεια Κρήτης για υγειονομικό υλικό, καθώς και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για ειδικό εξοπλισμό.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Πλαστικά Κρήτης, Μανόλης Λεμπιδάκης κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου, στο πλαίσιο των 50 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας, θα διατεθεί ως έκτακτη αμοιβή το ποσό του 1.000.000 ευρώ στους εργαζόμενους της μητρικής εταιρείας (μέρος του οποίου με δωρεάν μετοχές) και 1.000.000 ευρώ στους εργαζόμενους των θυγατρικών εταιριών.

Η συνέλευση των μετόχων αποφάσισε την αγορά ιδίων μετοχών προκειμένου να διατεθούν στους εργαζόμενους σύμφωνα με τα άρθρα 113 ή/και 114 του Ν. 4548/18 και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να υλοποιήσει την αγορά και διάθεσή τους. Η διάρκεια της αγοράς ιδίων μετοχών ορίστηκε σε 2 έτη, ο αριθμός μετοχών σε έως 100.000 τεμάχια και το εύρος τιμής από 5 έως 15 ευρώ/μετοχή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του διευθύνοντος συμβούλου, Μιχάλη Λεμπιδάκη, η πορεία των εργασιών του ομίλου το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική, με αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 8%. Η λειτουργία του εργοστασίου στην Κίνα συνεχίστηκε καθ’ όλη την περίοδο χάρη στην επαγγελματική διαχείριση της κρίσης από τη διεύθυνση και τα στελέχη της θυγατρικής. Όσον αφορά στο δεύτερο τρίμηνο, αναμένεται κάποια κάμψη των πωλήσεων του ομίλου λόγω των επιπτώσεων του COVID-19 και των μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία των εργαζόμενων.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024
27 Μαρτίου 2024