Προστριβές δημιουργεί στη Στυλίδα δωρεά απορριμματοφόρου στον δήμο Τήλου

Ερωτήματα προς τη δήμαρχο Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου, θέτει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης αποστόλου, για την εισήγησή της να προβεί ο δήμος σε δωρεά ενός απορριμματοφόρου προς αυτόν της Τήλου. Ο κ. Αποστόλου θεωρεί πως κάτι τέτοιο δεν έχει τον χαρακτήρα του κατ’ επείγοντος και ρωτά για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η βιασύνη στο […]

24 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Ερωτήματα προς τη δήμαρχο Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου, θέτει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης αποστόλου, για την εισήγησή της να προβεί ο δήμος σε δωρεά ενός απορριμματοφόρου προς αυτόν της Τήλου. Ο κ. Αποστόλου θεωρεί πως κάτι τέτοιο δεν έχει τον χαρακτήρα του κατ’ επείγοντος και ρωτά για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η βιασύνη στο σημερινό διά περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να παρθεί μια τέτοια απόφαση.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Γιάννης Αποστόλου έχουν ως εξής:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Στυλίδας δια περιφοράς λόγω του κορονοϊού. Στα Δημοτικά Συμβούλια δια περιφοράς για όσους δεν το γνωρίζουν ο Δήμος αποστέλλει τις εισηγήσεις των θεμάτων σε κάθε Δημοτικό Σύμβουλο και η ψηφοφορία επί των θεμάτων γίνεται μετά από τηλεφωνική επικοινωνία. Είναι φαντάζομαι σε όλους αντιληπτό, ότι σε τέτοιους είδους Δημοτικά Συμβούλια τα θέματα που τίθενται προς ψηφοφορία είναι θέματα που είναι επείγοντα και αφορούν την ομαλή λειτουργία του Δήμου σε περίοδο κρίσεων. Δυστυχώς όμως αυτό δεν ισχύει για τον Δικό μας Δήμο. Η Κα Στεργίου εκμεταλλευόμενη την κακή συγκυρία για την χώρα, την προσπάθεια όλων μας να επικεντρωθούμε στην καταπολέμηση της πανδημίας θέτει θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο τα οποία δεν έχουν το χαρακτήρα του επείγοντος.

Στα σημερινά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου περιλήφθηκε και η Δωρεά ενός απορριμματοφόρου στο Δήμο Τήλου. Ενός οχήματος που εκτός των άλλων είναι και όχημα για την Ανακύκλωση του Δήμου μας. Τα ερωτήματα πολλά:

  1. Γιατί τόση βιασύνη εκ μέρους της Δημάρχου για την Δωρεά του οχήματος;
  2. Τι κρύβεται πίσω από την αποδυνάμωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου μας;
  3. Τι ανταποδοτικά θα έχει ο Δήμος από μια τέτοια κίνηση;
  4. Γιατί αποδυναμώνουμε τον ήδη προβληματικό για το Δήμο μας θεσμό της Ανακύκλωσης;
  5. Τι εμπόδισε την Δήμαρχο στην εισήγηση της προς το Δημοτικό Συμβούλιο να αναπτύξει τα υπέρ μιας τέτοιας απόφασης; (Επισυνάπτεται η εισήγηση)
  6. Γιατί δεν δέχθηκε την αναβολή του θέματος για το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα γίνει όταν με το καλό επιστρέψουμε στην κανονικότητα, έτσι ώστε να αναπτυχθούν τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας απόφασης;

Εμείς πιστοί στις θέσεις μας για λήψη αποφάσεων που δεν θα ζημιώσουνε μελλοντικά το Δήμο, αδυνατούμε να ψηφίσουμε τηλεφωνικά μια τέτοια ολιγόλογη και γενική εισήγηση. Ζητήσαμε την αναβολή της και την συζήτηση μόλις περάσει η κρίση, μιας και η Δωρεά μπορεί να περιμένει λίγες εβδομάδες. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Γιατί άραγε; Όταν με το καλό βγούμε δυνατοί και υγιείς από την κρίση που βιώνουμε όλοι, τότε ελπίζω να έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε απαντήσεις. Μέχρι τότε ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ…»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024