Θ. Ζεκεντές: «Η περίσταση δεν προσφέρεται για καπηλεία ή εκμετάλλευση»

Στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τον κορωνοϊό, αναφέρεται σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές. Ο κ. Ζεκεντές μιλά για τις ψευδείς ειδήσεις, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, τονίζοντας ότι κανείς δεν επιτρέπεται να στοχοποιεί συμπολίτες του και να δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας. Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο κ. Ζεκεντές αναφέρει:  «Ο Δήμος […]

9 Μαρτίου 2020

του/της Newsroom

Στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τον κορωνοϊό, αναφέρεται σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές. Ο κ. Ζεκεντές μιλά για τις ψευδείς ειδήσεις, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, τονίζοντας ότι κανείς δεν επιτρέπεται να στοχοποιεί συμπολίτες του και να δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο κ. Ζεκεντές αναφέρει:  «Ο Δήμος Λοκρών εναρμονισμένα με τις αρμόδιες αρχές της πολιτείας λειτουργεί με προτεραιότητα του τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και τη διατήρηση της κοινωνικής, επαγγελματικής και οικονομικής λειτουργίας του τόπου σε μια κρίσιμη περίοδο.

Τις τελευταίες ημέρες διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις και καλλιεργείται κλίμα φόβου στο διαδίκτυο αναφορικά με τον Κορονοϊο. Στην περιοχή μας μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κάτοικος ή επισκέπτης θετικός στον Κορονοϊο. Κανένας δεν επιτρέπεται να στοχοποιεί συμπολίτες του και να δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας.

Παρακαλούνται οι Δημότες να ενημερώνονται μόνο από υπεύθυνες πηγές και όχι από διακινητές παραπληροφόρησης.

Η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία και όχι αψυχολόγητες ενέργειες που δείχνουν άγνοια και πανικό. Ο Κορονοϊός είναι επικίνδυνος για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Τα παιδιά διατρέχουν μηδαμινό κίνδυνο. Τα σχολεία κλείνουν μόνο με απόφαση του Υπουργείου και όχι των Δήμων.

Ανεξάρτητα με το αν στο μέλλον προκύψει ή όχι κρούσμα και στην περιοχή μας καλούνται οι Δημότες να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες και τα μέτρα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και όχι των τρομοδιακινητών του διαδικτύου. Η περίσταση δεν προσφέρεται για καπηλεία ή εκμετάλλευση κατά οιονδήποτε τρόπο».

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10221853151614062&set=a.10203464904519377&type=3&theater

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024