Αρνάκι Κλέφτικο ( στην Λαδόκολλα )

Συστατικά 1 μπουτάκι Αρνίσιο περίπου 2 kg. 500 gr. πατάτες 1 κρεμμύδι 4 σκελίδες σκόρδο 2 λεμόνια ελαιόλαδο ρίγανη αλάτι – πιπέρι στην γεύση δενδρολίβανο φέτα ή κεφαλογραβιέρα προαιρετικά Οδηγίες Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Πλένουμε τις πατάτες και ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, έπειτα κόβουμε και τα δύο σαν μπουκίτσες. Αναμιγνύουμε τα σκόρδα, τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ένα […]

13 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Συστατικά

1 μπουτάκι Αρνίσιο περίπου 2 kg.

500 gr. πατάτες

1 κρεμμύδι

4 σκελίδες σκόρδο

2 λεμόνια

ελαιόλαδο

ρίγανη

αλάτι – πιπέρι στην γεύση

δενδρολίβανο

φέτα ή κεφαλογραβιέρα προαιρετικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Πλένουμε τις πατάτες και ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, έπειτα κόβουμε και τα δύο σαν μπουκίτσες. Αναμιγνύουμε τα σκόρδα, τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μικρό μπολάκι αναμιγνύουμε το αλάτι, το πιπέρι την ρίγανη και το Δεντρολίβανο. Ετοιμάζουμε τη λαδόκολλα για το μπουτάκι.
  2. Τοποθετούμε το μίγμα λαχανικών που έχουμε ετοιμάσει στο κέντρο της λαδόκολλας και από επάνω το μπουτάκι. Προαιρετικά εάν θέλουμε μπορούμε δίπλα στο Μπουτάκι να προσθέσουμε το τυρί. Αλείφουμε το μπουτάκι με ελαιόλαδο, σε όλη του την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με το μίγμα των μυρωδικών. Τυλίγουμε σε άλλες 2 λαδόκολλες διπλώνουμε το κάτω μέρος και το δένουμε με σπάγκο. Μαζεύουμε τη λαδόκολλα γύρω από το κόκαλο και δένουμε σφικτά.
  3. Βάζουμε τα πουγκί σε ταψί με το κόκαλο προς τα πάνω. Ψήνουμε για 1 ½ ώρα στους 160΄C. Ψήνουμε για άλλη 1 ώρα, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να ξεκολλάει από το κόκκαλο. Σερβίρουμε με τις πατατούλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024