Γιατρός του Αλεξάνδρα: Ο άνδρας της γυναίκας ήταν φορέας κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας

Γιατρός του νοσοκομείου Αλεξάνδρα, που μίλησε το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Σήμερα”, ανέφερε ότι το νοσοκομείο ενημερώθηκε από τη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας για το κρούσμα κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνδρας ήταν ο φορέας κορωνοϊού και έπειτα έγινε έλεγχος και στην γυναίκα του. Στο δωμάτιο η γυναίκα ήταν μαζί […]

1 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Γιατρός του νοσοκομείου Αλεξάνδρα, που μίλησε το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Σήμερα”, ανέφερε ότι το νοσοκομείο ενημερώθηκε από τη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας για το κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνδρας ήταν ο φορέας κορωνοϊού και έπειτα έγινε έλεγχος και στην γυναίκα του. Στο δωμάτιο η γυναίκα ήταν μαζί με τρεις ακόμα ασθενείς. Έχει ήδη ενημερωθεί η μία και αναζητούνται οι άλλες δύο ασθενείς, προκειμένου να κάνουν το τεστ και να μπουν σε προληπτική καραντίνα.

Αυτή τη στιγμή η γυναίκα είναι σε απομόνωση, ενώ σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο. Μέχρι στιγμής έχουν ιχνηλατηθεί 41 άτομα και 15 άτομα του προσωπικού του νοσοκομείου (γιατροί και μαίες) έχουν μπει σε καραντίνα. Αυτό που επισήμανε ο γιατρός είναι ο κίνδυνος που υπάρχει από τους ασυμπτωματικούς, δηλαδή άτομα που είναι φορείς του ιού αλλά δεν εκδηλώνουν συμπτώματα. Για το λόγο αυτό, προτείνει να γίνουν τεστ σε όλους στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας, τόσο στο προσωπικό όσο και σε όλους τους εισερχόμενους. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι τα μέτρα προφύλαξης του προσωπικού είναι ελλιπή.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024