Πέμπτη, Ιούνιος 4

Σαρακιώτης: «Να πληρωθούν σήμερα και να αναγνωριστεί έμπρακτα η προσφορά των εργαζομένων του Βοήθεια στο Σπίτι»

0

Σε συνέχεια της τροπολογίας που κατατέθηκε από τον ίδιο και από 22 συναδέλφους του στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η οποία αφορούσε την άμεση ένταξη του συνόλου του προσωπικού του Ε.Σ.Υ., του Ε.Κ.Α.Β. και του «Βοήθεια στο Σπίτι», στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης, μεταφέρει με αναφορά που κατέθεσε σήμερα, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τα προβλήματα των εργαζομένων του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, μέσω επιστολής του, το σωματείο των εργαζομένων του προγράμματος σε Φθιώτιδα – Φωκίδα – Ευρυτανία, καταγγέλλει ότι εν μέσω πανδημίας και κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αναχαίτισης της έξαρσης του κορονοϊού, οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» παραμένουν απλήρωτοι, ενώ συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να έχει υπάρξει μέριμνα για τη διάθεση των απαραιτήτων μέσων ατομικής προστασίας προς αυτούς, σημειώνοντας ελλείψεις σε μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και στολές. Και αυτό συμβαίνει την ώρα που οι εν λόγω εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο πλευρό του πολίτη που έχει ανάγκη και ιδίως των ηλικιωμένων, οι οποίοι και αποτελούν ευπαθείς ομάδες.

Τέλος, στην επιστολή του, το σωματείο εργαζομένων του προγράμματος ζητά να υπάρξει κυβερνητική μέριμνα για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, όπως συνέβη και στην περίπτωση άλλων κλάδων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό, αφού όπως σημειώνουν υπάρχει η δυνατότητα της αναγνώρισης της προσφοράς τους μέσα από τη χρήση ήδη δεσμευμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

Δείτε στα παρακάτω συνημμένα αρχεία το κείμενο της επιστολής του Σωματείου Εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Φθιώτιδας – Φωκίδας – Ευρυτανίας και το κείμενο της αναφοράς που κατέθεσε ο κ. Σαρακιώτης:

Επιστολή-Εργαζομένων-ΒσΣ

Αναφορά-Βοήθεια-στο-Σπίτι

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση