Γεννηματά: Πολλά θα έχουν αλλάξει μόλις κλείσει αυτός ο κύκλος

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε την αναστολή καταληκτικών ημερομηνιών πληρωμής λογαριασμών ΔΕΚΟ και μείωση των τραπεζικών προμηθειών και ανέφερε πως στηρίζει την προσπάθεια για ευρωομόλογο. «Φαίνεται πως ένας μαύρος κύκλος αλλάζει τη ροή της ιστορίας και τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε. Πολλά πράγματα όταν ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος θα έχουν αλλάξει και στην πολιτική, […]

2 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε την αναστολή καταληκτικών ημερομηνιών πληρωμής λογαριασμών ΔΕΚΟ και μείωση των τραπεζικών προμηθειών και ανέφερε πως στηρίζει την προσπάθεια για ευρωομόλογο.

«Φαίνεται πως ένας μαύρος κύκλος αλλάζει τη ροή της ιστορίας και τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε. Πολλά πράγματα όταν ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος θα έχουν αλλάξει και στην πολιτική, ελπίζω κι εύχομαι το πρώτο που θα έχει ηττηθεί να είναι ο λαϊκισμός κι ο κυνισμός, αλλά και η αντίληψη που λέει ότι η αγορά μπορεί να λύσει μόνη της όλα τα προβλήματα», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά στην έναρξη της τοποθέτησής της στη Βουλή.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι οι βουλευτές του κόμματός της προειδοποίησαν εγκαίρως για τις ελλείψεις μέσων προστασίας του υγειονομικού προσωπικού και πρότειναν την δημιουργία κινητών μονάδων.

Η ίδια σημείωσε ότι ο πόλεμος με την πανδημία έχει 3 μέτωπα:

  1. Την καθυστέρηση και συγκράτηση της διασποράς του ιού για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Ελπίζω κι εύχομαι να τα έχουμε πάει καλά
  2. Αποτελεσματική προστασία δημόσιας υγείας που απαιτεί οπωσδήποτε ενίσχυση του ΕΣΥ που είναι η ναυαρχίδα για τον πόλεμο
  3. Της οικονομίας. Πρέπει να βοηθήσει και η Ευρώπη, αλλά χρειάζεται και ένα εθνικό σχέδιο δικό μας με πολιτική συναίνεση και συνεννόηση.

Η κυρία Γεννηματά υποστήριξε ότι υπάρχει χρονική απόσταση μεταξύ των οδηγιών που δίνουν οι ειδικοί και της αντίδρασης της κυβέρνησης. «Κανείς δεν αμφισβητεί την ατομική ευθύνη, αλλά υπάρχει και η ευθύνη της πολιτείας να προλαμβάνει και να εφαρμόζει έγκαιρα τις αποφάσεις» είπε χαρακτηριστικά, για να επισημάνει τις αρνητικές εικόνες με τις ουρές στις τράπεζες.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε την αναστολή καταληκτικών ημερομηνιών πληρωμής λογαριασμών ΔΕΚΟ και μείωση των τραπεζικών προμηθειών.

Παράλληλα κάλεσε τα αρμόδια υπουργεία να θεσπίσουν ενιαίο τιμολόγιο για τα διαγνωστικά τέστ ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση για τις ιδιωτικές ΜΕΘ που ορίζει το ημερήσιο κόστος σε 1.600 ευρώ.

Επίσης, κάλεσε τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει την τροπολογία για παροχή βαρέων και ανθυγιεινών στο υγειονομικό προσωπικό.

Η κυρία Γεννηματά επισήμανε, τέλος, ότι στηρίζει την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για απαίτηση έκδοσης ευρωομολόγου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024