Αρνάκι Μπούτι γεμιστό

Συστατικά 2 kg. περίπου μπούτι αρνιού 1 συκωταριά 5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα 100 gr. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους 1 ποτήρι λευκό κρασί ελαιόλαδο ρίγανη δεντρολίβανο αλάτι – πιπέρι στην γεύση Οδηγίες Βάζουμε λίγο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και ζεματάμε την συκωταριά, την κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μικρά κομματάκια από την συκωταριά. […]

14 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

Συστατικά

2 kg. περίπου μπούτι αρνιού

1 συκωταριά

5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα

100 gr. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους

1 ποτήρι λευκό κρασί

ελαιόλαδο

ρίγανη

δεντρολίβανο

αλάτι – πιπέρι στην γεύση

Οδηγίες

  1. Βάζουμε λίγο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και ζεματάμε την συκωταριά, την κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μικρά κομματάκια από την συκωταριά. Σβήνουμε με το κρασί, τον άνηθο και τα μπαχαρικά, σβήνουμε την φωτιά. Ρίχνουμε Κεφαλοτύρι που έχουμε κόψη σε κύβους και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε το μπούτι από μία πλευρά και αφαιρούμε το κόκαλο ( μπορούμε να πούμε στον Χασάπη μας πως ακριβώς το θέλουμε και να μας το ξεκοκαλίσει ). Βάζουμε την γέμιση κατά μήκος και τυλίγουμε το κρέας σαν ρολό.
  3. Το δένουμε καλά με σπάγκο, το αλατοπιπερώνουμε, το βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 180ο – 190ο βαθμούς για 1 ώρα και 30΄ περίπου. Σερβίρουμε γαρνιρισμένο με ρύζι ή πατάτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024