Αφράτα Πασχαλινά Κουλουράκια με Σόδα

0

Συστατικά

350 gr. βούτυρο αγελάδος

160 gr. ζάχαρη κρυσταλική

2 πορτοκάλια τον χυμό

3 αυγά

10 gr. μπέικην πάουντερ

4 gr. μαγειρική σόδα

300 gr. +- αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Με το μπλέντερ χειρός, ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει κιτρινωπό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί όλη η ζάχαρη, προσθέτουμε τα 2 αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και μια κούπα αλεύρι. Συνεχίζουμε και προσθέτετε το αλεύρι λίγο κάθε φορά, μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται ένα πολύ μαλακό ζυμάρι και να μην κολλάει στα χέρια μας.

Πλάθουμε το ζυμάρι σε μικρές πλεξούδες προτού το τοποθετήσουμε στο ταψί πάνω από τη λαδόκολλα. αλείβουμε με αυγό τα κουλουράκια και εάν θέλουμε γαρνίρουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

 

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση