Η Επίδαυρος και οι «Όρνιθες» στο ψηφιακό κανάλι του ιδρύματος Ωνάση

We Stay Close, not Closed Από την ΣΤΕΓΗ του Ιδρύματος Ωνάση «Θέλω να ζήσω εκεί που θα’ ρθει πρωί πρωί στην πόρτα μου ο καλύτερός μου φίλος.» Από την Επίδαυρο στην Αθήνα, από τη Νέα Υόρκη στη Χιλή. Όρνιθες του Νίκου Καραθάνου. Η πολυταξιδεμένη παράσταση της Στέγης έρχεται στις οθόνες σας, κάνοντας πρεμιέρα στο κανάλι […]

18 Απριλίου 2020

του/της Newsroom

We Stay Close, not Closed

Από την ΣΤΕΓΗ του Ιδρύματος Ωνάση

«Θέλω να ζήσω εκεί που θα’ ρθει πρωί πρωί στην πόρτα μου ο καλύτερός μου φίλος.»

Από την Επίδαυρο στην Αθήνα, από τη Νέα Υόρκη στη Χιλή. Όρνιθες του Νίκου Καραθάνου.

Η πολυταξιδεμένη παράσταση της Στέγης έρχεται στις οθόνες σας, κάνοντας πρεμιέρα στο κανάλι της ΣΤΕΓΗΣ στο YouTube, την Κυριακή του Πάσχα, 19 Απριλίου, στις 21:00.

Την Κυριακή του Πάσχα μεταφερόμαστε, μέσα από τις οθόνες μας, στο κατεξοχήν θέατρο του παγκόσμιου πολιτισμού. Στην Επίδαυρο. Θυμάστε πως, όταν σβήνουν τα φώτα στο Αρχαίο Θέατρο, ακούγεται κάπου στο βάθος ο ήχος ενός γκιώνη; Αυτή τη φορά, θα ακούσετε και έναν τσαλαπετεινό, μια αηδόνα, έναν κούκο, μια καρδερίνα, έναν ερωδιό… γιατί έρχονται οι Όρνιθες. Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Νίκος Καραθάνος, δήλωνε το 2016 πως αυτό που τον συγκινεί στους «Όρνιθες» είναι ο πόθος τους για μια άλλη ζωή και έστελνε συλλυπητήρια στον φόβο. Αυτή είναι μια ακόμα στιγμή που το μήνυμα των «Ορνίθων» αξίζει να ακουστεί.

Η παράσταση, που αφηγείται την ιστορία δύο φίλων, του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη, οι οποίοι αναζητούν μια νέα πολιτεία και την βρίσκουν στη χώρα των πουλιών, τη Νεφελοκοκκυγία, έχει ταξιδέψει από την Επίδαυρο τον Αύγουστο το 2016 έως την Αθήνα και τη Στέγη και από το St. Ann’s Warehouse του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το 2018 έως το φεστιβάλ «Santiago A Mil» στο Σαντιάγο της Χιλής το 2020.

Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως την Κυριακή 26 Απριλίου στις 21:00.

Κάντε subscribe και παρακολουθήστε ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024